Domů Blog Daška Malá prozradila: jaké jsou teď trendy v pečení?

Daška Malá prozradila: jaké jsou teď trendy v pečení?

Pokud jste už na některým z jejích kurzů byli, víte to. Daška Malá je velmi talentovaná cukrářka. A protože má přehled o všem, co se ve světě cukrařiny právě děje, poprosili jsme ji o krátký rozhovor!

 

Daško, u nás, v Gourmet Academy, vedete mimo jiné velmi oblíbené kurzy pečení dortů. Jaké jsou teď TOP? Nejdřív tu byly potahované dorty, potom "naháče", kam nás vedou dortové trendy teď?

Co se týká trendů pro letošní rok, v podstatě se neliší od těch loňských. Pořád jsou velmi oblíbené tzv. nahé dorty, a to pro svůj jednoduchý a jemný vzhled. Nejsou většinou přeslazené, ale svěží a plné ovoce. Ozdobené bývají například kytičkami, již zmiňovaným ovocem či jemným vzorem vytvořeným z krému. Potahované dorty šly do ústraní, ale když už se pro ně někdo rozhodne, tak jsou trendy například mramorové nebo čistě bílé. Oblíbené jsou také potahované tzv. unicorn dorty – ve tvaru jednorožce.

 

Jdete a zkoušíte všechno, co přináší trendy, nebo si vybíráte podle toho, co s vámi souzní, co vám sedne a baví vás?

Určitě si vybírám to, co mě baví. Ale zároveň se snažím mít přehled o tom, jak určité věci v pečení fungují, i když s nimi nakonec nepracuji. Je důležité být v obraze.

 

Kromě dortů, co je dnes populární? Sušenky? Cupcakes? Nebo je třeba něco jiného? Speciálního? Zdravějšího?

Cupcakes, makronky a pralinky jsou stále oblíbené, ale řekla bych, že už trochu na ústupu. Spousta lidí se vrací k oblíbeným tradičním věcem, jako jsou různé koláče, buchty nebo třeba kremrole a laskonky. Pečení je hodně o vzpomínkách na dětství. A kapitola sama o sobě je pochopitelně zdravé pečení, zdravé mlsání, o které se zajímá nemalé množství lidí.

 

Chystáte něco z toho i na své kurzy v Gourmet Academy?

Chystám se hlavně na netradiční chutě a také na oblíbené, ale zároveň ne tak „profláknuté“ zahraniční dobroty. Těmi se inspiruji ráda a často.

 

Pečení si hodně z nás spojuje s odpočinkem, možností vypnout hlavu po náročném dni. Ale vy toho času u pečení strávíte přece jen mnohem více než „obyčejní smrtelníci“. Jak je to tedy s tím relaxem ve vašem případě?

Je pravda, že pokud odpočívám u pečení, je to hlavně při zkoušení nových věcí nebo pokud peču pro rodinu. Ale jinak se snažím odpočívat především s dětmi, partnerem, přáteli nebo při cestování. Na opravdový odpočinek potřebuji pečení občas opustit :-)

 

P.S.: Pokud ještě nevíte, jak skvělé kurzy pečení u nás v Gourmet Academy umí Daška Malá, podívejte se na aktuální nabídku. Volná místě mizí stejně rychle jako pak zmizí dobroty, jež vás Daška na kurzu naučí!

Daška Malá prozradila: jaké jsou teď trendy v pečení?