Daška Malá

Cukrářka Daška Malá alias SugarMAMA pochází z Ostravy, ale momentálně žije v Praze a spolupracuje s vyhlášenými i netradičními kavárnami po celém městě. Její dezerty, koláče, dorty nebo sušenky můžete právě ochutnat na Střeleckém ostrově, v hipsterské kaváraně COCO VAN, kde se ve stínu stromů můžete při dortíků kochat pohledem na Vltavu i Národní divadlo. Na sladkosti SugarMAMA ale narazíte ještě v oblíbeném podniku Bistro 19, v karlínském Bistro proti proudu, spolupracuje také s kavárnou Luft na Letné nebo při akcích, které pořádá Bio OKO.

 

Daška patří také k cukrářkám, které si oblíbily nastávající nevěsty. Její dorty jsou totiž jako designové kousky, a přitom tak dobré!!! Moderní, svěží, chutné, krásné… Sledující poslední cukrářské trendy i ryze autentické. Objednat si je můžete pro svatby po celé republice. Anebo si počkejte na její vánoční cukroví. Fenomenální! Jakkoliv dostat se mezi šťastlivce, kteří si jej skutečně objednají, není jednoduché. Vždycky je hned vyprodáno!

 

Jestli Daška Malá chtěla vždycky péct? Říká, že ji to určitě vždycky bavilo, stejně jako její milovaný design. Cit pro design mimochodem vnímáte z každé sušenky, kterou upeče. O fotkách na sociálních sítích ani nemluvě. Foodstyling i dekor v podání SugarMAMA patří k těm, které si hned zapamatujete!

 

Přesto nepekla odjakživa. Po hotelové škole pracovala jako bartender. Míchala drinky, vymýšlela své vlastní, jenže… Pečení bylo stále silnější. Poptávka po jejích dobrotách také rostla, a tak opustila bar a založila značku SugarMAMA.

 

Líbí se vám její logo? Bude se vám líbit ještě víc, až se dozvíte, že jej pro ni nakreslila dcera Zuzanka! Stejně jako Daška má i její dcera smysl pro krásné věci. Kromě ní má ještě syna Ríšu a obě děti s ní radost z pečení prý sdílejí. Společně tráví v kuchyni hodně času. A také rádi jedí, cestují nebo žijí kulturou kolem sebe.

 

Pokud čtete časopisy o vaření, například FOOD, určitě jste v nich Dašku také už viděli. Znát ji můžete i ze spolupráce s předními blogery a kuchaři. Společné projekty ji už spojily se jmény jako KAMU, Slepičárna nebo Jiří Hilgart, který patří k finalistům jednoho z minulých ročníků pořadu MasterChef Česko.

 

A u nás, v Gourmet Academy, můžete Dašku Malou potkávat jak jinak než na kurzech plných sladkostí. Peče vždycky podle sezóny, odkrývá během nich tajemství svých krásných dortů (hlavně tzv. naháčů!) a pomůže vám udělat v cukrařině veliký krok dopředu.

Přehled termínů
Kurz
Datum
Čas
Cena

Kurz:

Sweet & Delicious: Podzimní cukrárna

Datum:

8.11.2019

Čas:

16:00

Cena:

3 300,-

Detail Koupit

Kurz:

TŘI VÁNOČNÍ RECEPTY

Datum:

6.12.2019

Čas:

16:00

Cena:

3 300,-

Detail Upozornit na volné místo

Kurz:

Kremrole, věnečky a mrkváček

Datum:

24.01.2020

Čas:

15:30

Cena:

3 300,-

Detail Koupit

Řekli o nás

:
:
Daška Malá: Velice milá, příjemná a ochotná...s takovými lidmi je radost péct :-)
Daška Malá: První kurz pečení v mém životě a jistě ne poslední. Celý večer se nesl ve výborné atmosféře. Pečení jsme zvládli na jedničku a upečené dobroty byly vynikající. Následující den jsem pekla sama doma, pravda, chyběly mi ruce asistentky, doma kopa nádobí, ale výsledek také na jedničku. Velmi děkuji, že jsem se mohla kremrole, věnečky a mrkváček naučit.