Když Marek kývl na nabídku stát se jedním z porotců soutěže MasterChef Česko, bral to nejen jako novou výzvu, ale také jako příležitost mluvit před spoustou lidí o tom, jak vypadá moderní a zdravé vaření, které má rád. Bytostně nesnáší „smažák a hranolky“ a naopak miluje asijskou kuchyni a přípravu ryb nebo vnitřností. Je navíc přesvědčený, že k dobrému jídlu nepotřebujete drahé suroviny, ale spíš nápad. Sám jich má spoustu, určitě dost na to, aby už od roku 2000 šéfoval třem restauracím Kampa Group a plnil jejich menu stále zajímavějšími recepty…
Jako kuchař zahájil svou kariéru už v roce 1992. Tehdy odjel na olympiádu mladých kulinářů do Německa a získal tam třetí místo. O rok později dostudoval hotelový management a začal působit jako sous chef v Brasserii Mozart v Obecním domě.
Coby šéfkuchař prošel restauracemi Segafreso, Pravda nebo Barock. Jezdil hodně na sever, do Švédska a Norska, poznal tamní michelinské restaurace (např. Era Ora nebo Bagatelle). A pak už to byla zmíněná Kampa Group. Pod sebou tady má více než sto kuchařů a přiznává, že vysoká gastronomie je někdy hodně těžké řemeslo plné stresu, vysokých nároků a přísných kritiků v podobě hostů, kteří jsou někdy spokojení méně, jindy více. Kritiky se prý ale nebojí. Bere ji jako podnět – pro to, aby jídla, která z jeho kuchyně odejdou příště, byla ještě lepší.
A co uvaří on nebo jeho kuchaři, je vážně skvělé. Přesvědčili se o tom už například Brad Pitt s Angelinou Jolie (než se rozhodli rozvádět), manželé Clintonovi nebo třeba Mick Jagger, když slavil své šedesáté narozeniny. A přesvědčit se o tom můžete i vy: ať už v restauracích Kampa Group, nebo až si vyberete některý kurz vaření v Gourmet Academy připravuje.
Hodnocení: 4.9 (203)
Marek Raditsch byl skvělý, vytvořil báječnou přátelskou atmosféru a bylo úžasné se mu dívat pod ruce. Doufám, bude pořádat i další kurzy v následujícím roce. Hned bych šla znovu. Velké poděkování.\r\nPetra B.
Marek Raditsch | 14. 12. 2016
Hodnocení: 4.9 (203)
S panem Markem jsem byla velmi spokojená, perfektní profesionální přístup. Díky jeho humoru (a jistě i díky stále nabízenému vínu) jsme brzy překonali určitou nervozitu a obavu, zda se před takovýmto šéfkuchařem neztrapnime. Přesto, že vařím pro rodinu už téměř 45 let a troufám si říct, že už něco umím, jsem moc ráda že jsem mohla odkoukat něco od odborníka a něco nového se naučit.Byl to kulinářský zážitek a již plánuji něco z těch lahůdek rodině udělat.Přeji mu mnoho úspěchů v další profesionální práci a mnoho štěstí a radosti v osobním životě.
Marcela Dlouhá | 28. 06. 2017
Hodnocení: 4.9 (203)
Marek Raditsch - PROFESIONÁL na 1. pohled a přesto velmi milý, zábavný. Absolvovat kurz pod jeho vedením bylo prima. Možnost vidět jej pracovat „live“ bylo senzační. Poskytl spoustu cenných rad, podělil se s námi o své zkušenosti. Velký respekt před jeho umem a dovednostmi.
Marek Raditsch | 13. 12. 2017