Domů Blog Cibulačka s koňakem Mirka Kaliny

Cibulačka s koňakem Mirka Kaliny

Menu Mirka Kaliny jsou vždy plná chutí. Už když už vás v kuchyni na plotně voní jeho cibulačka, sbíhají se vám sliny, nemluvě o tom, co s vámi udělá ladění sýrem Gruyére! Dobrou chuť!

10 PORCÍ

 

Suroviny:

1 kg bílá salátová cibule
100 g máslo
1 dcl koňak
4 dcl bílé víno
2 l drůbeží vývar
125 gr sýr Gruyére nebo Comté
Sůl, pepř, tymián
20 plátků francouzská bageta

 

Francouzská cibulačky podle Mirka Kaliny

 

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na plátky nakrájenou cibuli, kterou pomalu restujeme do zlatova společně s tymiánem. Přidáme koňak, který vyvaříme a poté přidáme bílé víno, zredukujeme.
Nakonec přidáme vývar a 20 min. provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Nalijeme do zapékacích misek, vložíme plátky opečené bagety a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Zapékáme 10 min. při 180° C

Cibulačka s koňakem Mirka Kaliny

Hodnocení Gourmet Academy