Domů Blog

Blog

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutník, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...

Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!

Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!

Jsou zlatavé, voňavé a silné. A v zimě je milujeme ve velkém! Čisté základní vývary jsou právě v chladných měsících lepší než měkounká deka na zahřátí. A co se vaření s vývary...

Kulinárium 2024: trendy ve vaření pro tento rok!

Kulinárium 2024: trendy ve vaření pro tento rok!

Pokud chcete následovat trendy, odložte maso, naučte se vařit pohanku, hledejte umami, pěstujte houby, velké dezerty vyměňte na drobné „guilty pleasure“, a hlavně si s chutí...

Vánoce jsou v Gourmet Academy v plném proudu

Vánoce jsou v Gourmet Academy v plném proudu

Rodinné recepty jsou jako poklad. Ale kdyby se vám náhodou chtělo letos o Vánocích péct trochu jinak, máme pro vás v Gourmet Academy pár posledních míst na kurzech, kde voní...

Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!

Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!

Víte, že lektoři Gourmet Academy vydávají i své úžasné kuchařky? Za posledních dvanáct měsíců spatřily světlo světa hned čtyři. A všechny patří k nejlepším kuchařkám roku 2023!...

Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!

Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!

Znáte naši lektorku Miluši Makó? V pražském Florentinu vede zero waste restauraci Green Table, ale v kuchyni, kde se neplýtvalo, doslova vyrůstala. Dnes krásně propojuje tipy,...

Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!

Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!

Těšíte se na Havelské, nebo na to Svatomartinské? Tradice posvícení se vrací a vždycky u toho hraje zásadní roli jídlo. A přestože všichni milujeme menu plné koláčů, hutných...

Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…

Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…

Rohlík se salámem? Dávno ne. Svačiny do školy i do práce můžou být naprostým gurmánským požitkem. Plné chutí, barev a bohaté na živiny, abyste vy nebo děti měli celý den dost...

13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?

13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?

Besky, Miluše Makó, Frankie Coizza, ale i Martin Staněk nebo Lukáš Čížek zazářili s Gourmet Academy na 13. F.O.O.D. pikniku pořádaném 3. 9. na pražské Ladronce. Bylo krásně,...

Besky: „Když vidím, co jsem dokázala za jediný rok, nestíhám!“

Besky: „Když vidím, co jsem dokázala za jediný rok, nestíhám!“

Povídaly jsme si jen pár hodin poté, co se vrátila z krátké dovolené odehrávající se doslova v korunách stromů. Pořád byla trochu ještě hlavou v oblacích, ale když se...

Kuchař roku Lukáš Čížek: Při vyhlašování zažívám infarktové stavy!

Kuchař roku Lukáš Čížek: Při vyhlašování zažívám infarktové stavy!

Lukáš Čížek je živým důkazem toho, že dobrá gastronomie žije i za hranicemi Prahy. V podkrkonošském Vrchlabí dlouho kraloval na poli fusion kuchyně (dokonce měl svou vlastní...

NA VLASTNÍ KŮŽI: Jaké je být porotcem kulinární soutěže? BYLI JSME U TOHO: Aramark International Chefs Cup 2022

NA VLASTNÍ KŮŽI: Jaké je být porotcem kulinární soutěže? BYLI JSME U TOHO: Aramark International Chefs Cup 2022

Po dvouleté covidové pauze se 27. a 28. 4. odehrálo v Praze velké kulinární klání profesionálních šéfkuchařů ‒ Aramark International Chefs Cup 2022. A ředitelka Gourmet Academy...