Blog
Ilona Bansal: Pro indickou kuchyni je typické hledání lahodnosti
Rozhovor jsme musely stihnout brzy ráno, Ilona Bansal je totiž z těch žen, které svůj čas porcují na minuty. Je zvyklá jet ve vysokém tempu, odvádět skvělou práci. Ale vedle...
Zahradní slavnost pro výjimečné příležitosti…
Čeká vás letní setkání, na které opravdu záleží? Přemýšlíte o zahradní slavnosti? Máme pár tipů, díky kterým se z každé plánované akce stane výjimečný zážitek…
Připravte nejlepší grilování tohoto léta!
Grilování je geniální společenská událost. Spojuje rodiny, sousedy, přátele. Funguje, když chcete dobře poznat kolegy z práce. A to vůbec nejlepší grilování se letos může...
Opulentní Velikonoce! Upečete si sladkosti podle Gourmet Academy
Velikonoce pro vás vůbec nemusí mít původní, tradiční význam. Můžete je spolu s námi proměnit ve sladký kulinární zážitek, který si budete chtít zopakovat každé jaro!
Jarní detox na talíři: únavu zkrotíte i skvělým jídlem!
I když se na něj těšíme a doslova hltáme první sluneční paprsky, nadělí nám začínající roční období také pověstnou jarní únavu. Dobrá zpráva je, že na ni kromě jiného funguje i...
Kulinární trendy 2025: čím teď žije gastronomie?
Letos se gastronomie otřese v základech! Přichází úplně nové chutě i suroviny. A k tomu taky funkční potraviny, biohacking nebo požitkářství bez výčitek. Vítejte v roce 2025!
Na Valentýna spolu, na kurzech vaření!
Láska jednoznačně prochází žaludkem. A ještě víc sílí, když si uvaříte společně. Neumíte? Nebo umíte, ale rádi byste zvládali víc? Dejte si k Valentýnu jeden z našich báječných...
Kurzy vaření: nejlepší dárek pro ty, kdo už „všechno mají“
Adventní přemýšlení o tom, jaké vánoční dárky nadělíte, může skončit za 3, 2, 1… TEĎ. Darujte kurzy vaření v Gourmet Academy. Jejich exkluzivní úroveň vyrazí dech i těm, kdo...
Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!
Čím jsou níž venkovní teploty, tím spíš přibývají důvody uvařit si něco, co má grády. Pikantní recepty jsou totiž přesně to, co vás v zimě zahřeje i potěší jako máloco…
Užijte si Velikonoce s lehkostí
Když nemusíte tradice, a přesto si chcete nakonec na Velikonoce dopřát něco dobrého i nadechnout se jara, zkuste si je poskládat po svém. Třeba jako cukrář Josef Maršálek.
Vojtěch Vrtiška: Denně peču tak dva tři dorty
Vítěz cukrářské soutěže Peče celá země přichází k nám, do Gourmet Academy. A je na čase, abyste ho poznali dřív, než se s ním potkáte tváří v tvář na jeho fenomenálních kurzech...
Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!
Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...