Blog
Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!
Čím jsou níž venkovní teploty, tím spíš přibývají důvody uvařit si něco, co má grády. Pikantní recepty jsou totiž přesně to, co vás v zimě zahřeje i potěší jako máloco…
Kurzy vaření: nejlepší dárek pro ty, kdo už „všechno mají“
Adventní přemýšlení o tom, jaké vánoční dárky nadělíte, může skončit za 3, 2, 1… TEĎ. Darujte kurzy vaření v Gourmet Academy. Jejich exkluzivní úroveň vyrazí dech i těm, kdo...
Užijte si Velikonoce s lehkostí
Když nemusíte tradice, a přesto si chcete nakonec na Velikonoce dopřát něco dobrého i nadechnout se jara, zkuste si je poskládat po svém. Třeba jako cukrář Josef Maršálek.
Vojtěch Vrtiška: Denně peču tak dva tři dorty
Vítěz cukrářské soutěže Peče celá země přichází k nám, do Gourmet Academy. A je na čase, abyste ho poznali dřív, než se s ním potkáte tváří v tvář na jeho fenomenálních kurzech...
Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!
Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...
Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!
Jsou zlatavé, voňavé a silné. A v zimě je milujeme ve velkém! Čisté základní vývary jsou právě v chladných měsících lepší než měkounká deka na zahřátí. A co se vaření s vývary...
Kulinárium 2024: trendy ve vaření pro tento rok!
Pokud chcete následovat trendy, odložte maso, naučte se vařit pohanku, hledejte umami, pěstujte houby, velké dezerty vyměňte na drobné „guilty pleasure“, a hlavně si s chutí...
Vánoce jsou v Gourmet Academy v plném proudu
Rodinné recepty jsou jako poklad. Ale kdyby se vám náhodou chtělo letos o Vánocích péct trochu jinak, máme pro vás v Gourmet Academy pár posledních míst na kurzech, kde voní...
Ideální vánoční dárky? Nejlepší kuchařky roku 2023 a naše kurzy k tomu!
Víte, že lektoři Gourmet Academy vydávají i své úžasné kuchařky? Za posledních dvanáct měsíců spatřily světlo světa hned čtyři. A všechny patří k nejlepším kuchařkám roku 2023!...
Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!
Znáte naši lektorku Miluši Makó? V pražském Florentinu vede zero waste restauraci Green Table, ale v kuchyni, kde se neplýtvalo, doslova vyrůstala. Dnes krásně propojuje tipy,...
Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!
Těšíte se na Havelské, nebo na to Svatomartinské? Tradice posvícení se vrací a vždycky u toho hraje zásadní roli jídlo. A přestože všichni milujeme menu plné koláčů, hutných...
Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…
Rohlík se salámem? Dávno ne. Svačiny do školy i do práce můžou být naprostým gurmánským požitkem. Plné chutí, barev a bohaté na živiny, abyste vy nebo děti měli celý den dost...