Blog
Opulentní Velikonoce! Upečete si sladkosti podle Gourmet Academy
Velikonoce pro vás vůbec nemusí mít původní, tradiční význam. Můžete je spolu s námi proměnit ve sladký kulinární zážitek, který si budete chtít zopakovat každé jaro!
Jarní detox na talíři: únavu zkrotíte i skvělým jídlem!
I když se na něj těšíme a doslova hltáme první sluneční paprsky, nadělí nám začínající roční období také pověstnou jarní únavu. Dobrá zpráva je, že na ni kromě jiného funguje i...
Kulinární trendy 2025: čím teď žije gastronomie?
Letos se gastronomie otřese v základech! Přichází úplně nové chutě i suroviny. A k tomu taky funkční potraviny, biohacking nebo požitkářství bez výčitek. Vítejte v roce 2025!
Na Valentýna spolu, na kurzech vaření!
Láska jednoznačně prochází žaludkem. A ještě víc sílí, když si uvaříte společně. Neumíte? Nebo umíte, ale rádi byste zvládali víc? Dejte si k Valentýnu jeden z našich báječných...
Kurzy vaření: nejlepší dárek pro ty, kdo už „všechno mají“
Adventní přemýšlení o tom, jaké vánoční dárky nadělíte, může skončit za 3, 2, 1… TEĎ. Darujte kurzy vaření v Gourmet Academy. Jejich exkluzivní úroveň vyrazí dech i těm, kdo...
Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!
Čím jsou níž venkovní teploty, tím spíš přibývají důvody uvařit si něco, co má grády. Pikantní recepty jsou totiž přesně to, co vás v zimě zahřeje i potěší jako máloco…
Užijte si Velikonoce s lehkostí
Když nemusíte tradice, a přesto si chcete nakonec na Velikonoce dopřát něco dobrého i nadechnout se jara, zkuste si je poskládat po svém. Třeba jako cukrář Josef Maršálek.
Vojtěch Vrtiška: Denně peču tak dva tři dorty
Vítěz cukrářské soutěže Peče celá země přichází k nám, do Gourmet Academy. A je na čase, abyste ho poznali dřív, než se s ním potkáte tváří v tvář na jeho fenomenálních kurzech...
Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!
Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...
Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!
Jsou zlatavé, voňavé a silné. A v zimě je milujeme ve velkém! Čisté základní vývary jsou právě v chladných měsících lepší než měkounká deka na zahřátí. A co se vaření s vývary...
Kulinárium 2024: trendy ve vaření pro tento rok!
Pokud chcete následovat trendy, odložte maso, naučte se vařit pohanku, hledejte umami, pěstujte houby, velké dezerty vyměňte na drobné „guilty pleasure“, a hlavně si s chutí...
Vánoce jsou v Gourmet Academy v plném proudu
Rodinné recepty jsou jako poklad. Ale kdyby se vám náhodou chtělo letos o Vánocích péct trochu jinak, máme pro vás v Gourmet Academy pár posledních míst na kurzech, kde voní...