Hovězí roštěnka
Suroviny:
8 plátků hovězí roštěné, a`100 g
Plnotučná hořčice
Sůl a pepř
cca 3 lžíce hladké mouky
1 větší cibule
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1,5 l hovězího vývaru
Olej
Postup:
Předehřeji troubu na 200 °C. Plátky roštěnek po okraji naříznu, aby se mi nekroutili při smažení, osolím a opepřím z obou stran, potřu hořčicí a popráším hladkou moukou. Vkládám do rozpáleného oleje na pánev a opeču z obou stran. Do litinového hrnce (já miluju Staub) na plotně dám trošku oleje , rozehřeju a přidám nadrobno nakájenou slaninu a cibuli, nechám zesklovatět. Osmažené roštěnky vložím do Staubu, podliju částí vývaru, přiklopím poklicí a dám do trouby . Peču 25 minut na 200°C, poté ztlumím teplotu na 150 °C a peču cca 2 hodiny, doměkka. Průběžně podlévám zbytkem vývaru.
Maso vyndám na talíř a šťávu propasíruju přes síto. Zahustím lžičkou mouky rozkvedlanou s troškou vody a chvilku nechám povařit. Vložím zpět do omáčky a servíruji s uvařenou rýží.