Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!
Jak je sníh na spadnutí, chce to vařit jinak. Ke slovu se dostává comfort food. Protože všechna ta domácká, bohatá jídla v poctivých porcích, u kterých navíc prožíváte často i dojemné emoce (třeba jako pocit, že se nad rajskou vracíte do dětství), zvedají náladu.
Prohřejte se podle čínské medicíny
Zásadní jsou také vývary. Jedině domácí a dlouho tažené. Zlatavý hovězí, silný kuřecí i luxusní zeleninový. Spousta lidí je pro posílení organismu popíjí během zimy jen tak, ale i kdyby to nebyl zrovna váš šálek… vývaru, ehm, jsou skvělé jako základ polévek pro zahřátí. O tom žádná.
Ale hlavně. Když mrzne jako když praští a žádné ponožky ani svetry nejsou dost teplé, oceníte pikantní jídla, která mají šmrnc. Jsou pálivá. Ostrá.
O tom, že vás prohřejí, nepochybuje ani čínská medicína, která řadu prohřívajících ingrediencí vyloženě doporučuje! Tělo je díky nim v zimě ve větší harmonii, než by bylo nad zeleninovým salátem. Jdeme vařit?
Intenzivní chutě Asie
Zázvor, česnek, kurkuma, pepř, čerstvé chilli papričky… To jsou jen základní ingredience, které miluje asijská kuchyně. A právě ta je vlastně na dobré zimní prohřátí naprosto ideální!
Pokud ji chcete ochutnávat, můžete s námi. Protože na našich kurzech vaření se se špičkovými lektory a šéfkuchaři dostanete k těm nejlahodnějším pikantním pokrmům letošní zimy!
Nabídka z Indie
Královnou zimy v Gourmet Academy se stává jednoznačně Ilona Bansal. Báječná žena, která se zamilovala do země i kuchyně svého indického manžela.
Na Indie: Od Kormy po Mango Lassi se naučíte chléb aloo paratha s bramborovou směsí, ale jinak to bude i pikantním Spicy Veg Pulao, Korma kuřeti i prohřívání kurkumou v Mango Lassí.
Během kurzu Takhle chutná Indie v zimě vaše chuťové pohárky zpozorní hlavně u pikantního Lamb Vidaloo. Takhle pálivé jehněčí jste ještě neměli!
Chutě Indie: Butter chicken a více je sice jedním z nejjemnějších kurzů, ale ochutnáte také Masala Chai, nápoj nabitý kořeněnou chutí, která prohřívá, sotva si přivoníte.
A chybět nemůžete ani na kurzu V hlavní roli… Chicken Tikka Masala! Tahle klasika indické kuchyně je plná chutí v opravdu každém soustu.
Pánská jízda po Thajsku a Americe
Kdyby se vám pak chtělo ještě dál, máme tu hned tři muže, kteří se pikantního vaření nebojí.
Ondřej Hutnik vás pozve na kurz Asie od Číny po Indii, kde se hlavně u silného hovězího vývaru Pho bo thai s kupou zázvoru a skořice už nikdy neleknete zimy.
Honza Davídek to roztopí na kurzu vaření Pikantní Thajsko, kde bude pálivé všechno od předkrmového salátu po sladký dezert.
No a nakonec, Mirek Kalina a jeho božská pálivá kuřecí křidélka a další Street Food, v americké inspiraci!
A teď ta nejzásadnější otázka: které z těch příjemně pikantních kurzů vaření si vyberete vy?
Také je můžete nadělit pod stromeček a přijít se s někým blízkým prohřát u vaření společně.