Opulentní Velikonoce! Upečete si sladkosti podle Gourmet Academy
Čím dál tím víc o nich mluvíme prostě jako o svátcích jara. Z tradic si vybíráme jenom to, co se nám líbí. Zdobíme jarní věnce na dveře, s dětmi malujeme kraslice… Ale takové pomlázky už pleteme především na ozdobu a Velikonoce jako takové vnímáme hlavně jako možnost potkat se s rodinou, přáteli, využít prodloužený víkend a vychutnat si vzájemnou přítomnost nad skvělým jídlem.
Pokud to máte podobně, budou se vám hodit tradiční recepty i naprosto originální dezerty, které můžete servírovat ke kafi, odpolednímu čaji nebo jen tak, když vás začne lákat něco, co během roku jinak neochutnáte. (A pozor, péct budeme podle těch nejlepších z nejlepších!)
Připraveni si sepsat nákupní seznam a pustit se do toho?
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
I když je to mazanec, ani náhodou to není ten, který znáte už odmalinka. Nic proti vašim rodinným receptům, hlídejte si je a předávejte dál, mají cenu zlata! Ale zkuste k nim nenápadně letos přidat i jeden inovativní, voňavý… na božsky nadýchaný mazanec podle Josefa Maršálka.
Josef totiž sice miluje českou cukrařinu i klasické chutě spojené se svátky jara. Nicméně ještě víc miluje, když může hledat cesty, jak takové obyčejné recepty upgradovat na luxusní požitek. Jeho mazanec proto voní kardamomem, pomerančovou kůrou nebo meruňkami a křupe díky pistáciím. Žádný takový jste ještě neochutnali!
→ Chcete si ho upéct? Tady je tedy recept na Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka!
Velikonoční beránek Martiny Muldoon, ředitelky Gourmet Academy
Beránek je symbolem velikonočního menu hned nadvakrát. Podává se mladé jehněčí maso a pak také sladký beránek, obvykle z třeného těsta, které byste určitě umíchali už popaměti.
My vám místo toho ale zase nabídneme upgrade. Martina Muldoon se už před pár lety pustila do pomyslného souboje v pečení s cukrářkou Editou Paulusovou, a zatímco Edita vsadila na tvarohové těsto, Martina Muldoon se podělila o svůj vymazlený recept na ořechového velikonočního beránka. Naprostá sváteční slast!
→ Potřebujete něco takového vyzkoušet, že ano? Jen si to představíte, máte chuť? Na blogu najdete článek Souboj beránků, a v něm recept, který si zamilujete. (A vlastně si můžete upéct i toho tvarohového!)
Jarní malovaná roláda podle fenomenální Besky
Besky je vládkyně dortů. Takových, co popírají zákony fyziky, fascinují precizním provedením a vyvolávají touhu umět kouzlit jako ona. Jenže… Besky není jenom vládkyně dortů! Její autentický styl pečení se propisuje do všech typů dezertů a sladkostí. A vy se o tom můžete přesvědčit i u její jarní malované rolády.
O svěžest se stará krémové mascarpone s malinami, piškot je lehounký jako jarní vánek. A výsledná chuť návyková od prvního sousta.
A protože je to recept od Besky, je sestavený tak, aby ho na jedničku dali i ti, kdo budou roládu péct úplně poprvé. Bez problémů si podle jejího návodu připravíte i „kreslicí“ bílkovou hmotu, s níž můžete roládu ozdobit jarními květy, ale vlastně i čímkoliv jiným.
→ Připravení si zarolovat? Recept na Jarní malovanou roládu podle Besky už čeká!
Hotovo, napečeno, stačí pozvat rodinu a přátele? Užijte si Velikonoce v plné parádě.
A pokud, mimochodem, chcete kromě nových velikonočních sladkostí i nové velikonoční tradice, přihlaste se se svými nejbližšími klidně všichni na nějakých z našich kurzů v Gourmet Academy.
Jejich nabídka je tak pestrá, že u jednoho nakonec nejspíš nezůstanete. Nejaktuálnější přehled najdete v Kalendáři kurzů, a my se na vás budeme těšit
