Daška miluje původní české a moravské recepty, přesně ty, které si všichni pamatujeme z prázdnin u babičky, kdy na stole pořád voněly poctivé koláče plné ovoce, máku, tvarohu, a hlavně lásky. Ale vzít jen tak babiččin recept a mít hotovo? To jí není vlastní. Daška hledá nové možnosti, nezvyklé kombinace a upgraduje to, co fungovalo, na level, který funguje ještě o špetku víc. „Umím si představit chutě, vnímám, co k sobě jde, i když by to ostatní pokládali za příliš troufalé nebo nespojitelné. Někdy to vypadá jako risk, ale zatím to vychází skvěle,“ říká se smíchem o svém talentu cukrářka Daška Tylčerová alias SugarMAMA.
Kromě tradic ale sleduje i nové trendy. Už před lety byla jednou z prvních cukrářek, která dělala tzv. nahaté dorty – a nevěsty z celé republiky byly ochotné na ně stát opravdu dlouhé fronty, protože právě nahaté dorty jsou krásné coby dorty svatební. Pořadníky se vypisují i na její vánoční cukroví, a pokud ho opravdu chcete, musíte ho objednat do začátku školního roku, jinak se na vás nedostane! Za inspirující pak pokládá Daška také světovou cukrařinu, hodně nakukuje do té francouzské a na kurzech v Gourmet Academy spolu budete péct i recepty inspirované Skotskem nebo Amerikou.
Chcete ochutnat její umění hned? V Praze dodává sladké dobroty do podniku LUFT a vršovické kavárny Kolektiv. Anebo… zajděte do jejího vlastního, novotou vonícího sladkého obchůdku SugarMAMA na Vinohradech, jen kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad, kde si právě plní svůj sen. „Celý koncept sladkého obchůdku vychází z touhy dělat lidem radost. Chtěla jsem otevřít místo, kde najdete něco opravdu dobrého, sladkého – od babiččiných koláčků, přes kremrole po moderní větrníčky choux, ale ještě mnohem víc. Všechno pečeme v suterénu pod obchůdkem a v obchůdku samotném kompletujeme, mícháme krémy. Všechno, co si u nás koupíte, u nás můžete vidět vznikat. A nejen to, můžete u nás koupit víno, čerstvé řezané květiny, odnést si granolu na snídani nebo jedlé dárky, když míříte na návštěvu. Je to koncept, který prostě chce, aby vám bylo dobře, a soudě podle zpětné vazby od našich zákazníků, se nám to zatím daří,“ mluví Daška Tylčerová o své momentální největší vášni, kterou zvládá kočírovat i přesto, že je mámou tří dětí. „Jediné, co se musíte naučit, je krotit čas,“ směje se, když mluví o tom, jak podnikání kloubí s rodinou, vedle které pak stíhá také ještě spolupracovat s předními českými časopisy, jako je Gourmet nebo FOOD, jež pravidelně přetiskují její recepty.
A co si připravila pro kurzy pečení u nás, v Gourmet Academy? Podzimu 2022 budou vládnout koláče, řezy se žloutkovou polevou, větrníčky choux, skotské sušenky, americké cookies… „Vlastně chci ukázat především to, co pečeme ve sladkém obchůdku SugarMAMA. Protože to je mi teď nejbližší a vím, že to stojí zato učit i lidi, kteří chodí do Gourmet Academy! A co bude dál? To uvidíme, kromě jiného připravuji kurzy tak, aby korespondovaly s danou sezónou,“ zve vás Daška Tylčerová. Necháte se zlákat?