Domů

Jan Davídek

Když se definitivně rozhodl pro vaření, bylo mu 14 let. Ale patří k těm, kteří vám řeknou, že už mnohem dřív věděl, že tohle prostě chce, že chce být kuchař. Dokonce skvělý kuchař!. Bavilo ho motat se v kuchyni od malička, zadělával prý rád těsta na buchty i knedlíky a nevadila mu ani dřina, která k vaření patří. V jeho podání to totiž ani jako žádná dřina nevypadá. Vaří s lehkostí a když ho sledujete, je to jako ten pověstný koncert!

Stejně jako mnozí naši kuchaři má za sebou ověřenou školu při pražském hotelu InterContinental, a už tam vyhrál zásadní celostátní soutěž Gastro Junior. V roce 2001 se stal členem Regionálního pražského týmu, pak jeho kapitánem. O rok později zazářil jako Kuchař roku, získal zlato z Intergastro Stutgart, bronz na kuchařské olympiádě IKA Erfurt a poslední roky ho často přivádějí na soutěže do jihovýchodní Asie.


Asijská kuchyně je jeho favoritem a odpovídají tomu i ocenění, která si z tamních kuchařských klání přiváží. Ale v Asii boduje nejen s tím, jak umí připravit místní jídla. V roce 2016 například se svým parťákem Antonínem Bradáčem, s nímž od roku 2013 tvoří moderní kuchařské duo Czech Chefs, připravil v soutěži v Bangkoku typické české menu s kachnou a kulajdou a dokázal jej podat tak, že ohromil i thajské porotce, zvyklé na úplně jiná, mnohem lehčí jídla. Odjel odtud jako absolutní vítěz! K Asii ho pojí také jeho kuchařské zkušenosti, které nasbíral při stáži na Velvyslanectví ČR ve Vietnamu.


Posledních deset let je šéfkuchařem a gastronomickým poradcem ve společnosti Unilever Food a setkávat se s ním můžete samozřejmě v naší Gourmet Academy. Stačí si vybrat právě jeho kurz vaření!

Přečíst celý detail

Následující kurzy lektora

Autentické recepty thajské kuchyněJan DavídekJan Davídek
21. 11. 2024
3 900 ,-
obsazeno
Pikantní ThajskoJan DavídekJan Davídek
16. 12. 2024
3 900 ,-
2 volná místa

Hodnocení Gourmet Academy