Domů

Markéta Pavleje

Chci sledovat kurzy lektora

Kdysi jste její práci mohli vídat na stránkách prestižních lifestylových časopisů. Markéta byla totiž jednou z nejlepších vizážistek a make-upartistek u nás. Ale něco se pak změnilo – víc a víc se vracela k vaření, ke kořenům, začala hledat cestu k sobě, k tomu, co je dobré pro ni i celou rodinu. A její kreativita se vydala definitivně novým směrem, když po narození nejstarší dcery Gretky založila food blog Kitchenette.cz.

To, co zpočátku fungovalo hlavně jako místo pro „odkládání“ rodinných receptů, se brzy stalo středobodem pro všechny, kdo se zajímají o kvalitní a dobře fungující recepty, ale také udržitelnost, ekologii, bio potraviny, podporu farmářských produktů. Pro všechny, kdo stejně jako Markéta hledají cestu, jak vařit skvěle – ale také nutričně vyváženě, bez plýtvání, z eticky získaných surovin poctivě zaplacených také s ohledem na práci malých pěstitelů i chovatelů.

Kitchenette.cz se rychle povedlo bodovat nejen u sledujících, ale i v soutěžích FOOD Blog roku (mimo jiné zásluhou Markétina talentu pro foodstyling i focení). Nedlouho poté otevřela i Kitchenette Shop, kde seženete dobré suroviny i unikátní kuchyňské pomocníky či designové kousky do bytu a spoustu inspirativních knih (nejen) o vaření, ale celém životním stylu, který je jí blízký.

S druhorozeným synem Rubenem v náručí vydala svou první kuchařku – Kitchenette: Rok v kuchyni, začala s převážně vegetariánskými kurzy vaření a kurzy pečení v naší Gourmet Academy. A díky „náhodnému“ setkání se severskou blogerskou dvojicí Luise Vindahl + David Frenkiel z blogu GreenKitchenStories.com připravila česká vydání hned několika jejich fenomenálních veganských a vegetariánských kuchařek. The Green Kitchen, její „verzi“ pro děti, tedy The Little Green Kitchen, a také Green Kitchen at Home nebo Quick + Slow..

S nejmladším synem Isaacem se na chvíli stáhla. Do sebe, ale také od vaření více k rodině, s níž procestovala v karavanu i bez něj půl světa. A také se více obrátila k dalším tématům, která jsou pro ni důležitá. Pomoc zvířatům v nouzi, ekologické otázky… to všechno ji provázelo poslední roky zvlášť intenzivně.

Nakonec, po deseti letech od první kuchařky, vydala v roce 2022 další autorskou: Kitchenette - O svobodě. Velmi osobní zpověď o hledání vlastní vnitřní svobody a rovnováhy uprostřed rodinného života i světa, který každý den zrychluje. A teď, na podzim roku 2023, se Markéta Pavleje vrací i k nám, na nové kurzy vaření do Gourmet Academy, aby znovu – bohatší o spoustu zkušeností – další z vás přiváděla k udržitelnému způsobu vaření, bez zbytečných nákladů, plýtvání, božsky chutně, s masem i bez masa, moderně i s odkazem k rodinným tradicím. Protože když tohle všechno umíte spojit, máte opravdový poklad…

Přečíst celý detail

Následující kurzy lektora

Lektor momentálně připravuje nové termíny a nové kurzy.