Náš tým

Tým Gourmet Academy
Martina Muldoon, ředitelka Gourmet Academy
Martina Muldoon
Ředitelka Gourmet Academy

Když jsme v roce 2015 otevírali první kurz, ani jsem nedýchala. Měla jsem velký sen o malé kulinární akademii, která bude nabízet rodinnou atmosféru, přivede ty nejlepší lektory a rozdá radost z vaření co nejvíce lidem. Když se na Gourmet Academy dívám dneska, jsem opravdu šťastná. Je to moje druhé doma, druhá rodina, nabízející přívětivé prostředí všem, kteří chtějí vařit, péct, nasbírat novou inspiraci, přiučit se něčemu novému, bavit se u toho, relaxovat. Nebo se potřebují na chvíli zastavit v nabitém dni a odnést si domů kromě spousty dobrých receptů hlavně dobrou náladu. Já si svou lásku k jídlu a domácímu prostředí pěstuji od dětství a ve Švédsku, kde jsem žila 12 let, jsem ji obohatila o lásku ke skandinávské kuchyni. A právě to slavné švédské HYGGE, atmosféru plnou útulnosti, domáckosti a pohody jsem do Gourmet Academy také chtěla dát. Myslím, že se to díky lidem, které kolem sebe mám, podařilo.

martina.muldoon@gourmetacademy.cz

 

Pavel Christian Zamazal, vedoucí prodejny
Pavel Christian Zamazal
Rezervace kurzů, vedoucí prodejny

O jídle říkám, že je požitkem a zážitkem, vaření jako takové považuji za jednu z nejinspirativnějších činností, pečení za skvělý odpočinek a samotnou Gourmet Academy za výjimečnou mezi českými školami vaření. Není to jen tím, že je spojená s luxusním obchodem Potten & Pannen – Staněk. Ale Gourmet Academy je prostě jiná. Milé komorní, kousek od historického centra, nabízející přímý kontakt s lektory, jimž je radost dívat se pod ruce. Pro mě jsou nejzajímavější kurzy, které mi dovolují experimentovat. Ale vím, že všechno, co v Gourmet Academy můžete vyzkoušet, stojí za to. Stačí si jen vybrat. A my vám se správnou volbou rádi pomůžeme. 

Dále se o vás v průběhu celého kurzu budou starat:
Hanka Doubková, hosteska
Hanka Doubková
Hosteska

Mám to štěstí, že pro mě práce není nikdy nutností, ale radostí a zábavou. Měla jsem to tak, dokud jsem jako letuška létala po celém světě, a mám to tak i tady, v Gourmet Academy, kde nově působím jako hosteska. Je mi tu dobře! Když se můžu motat v kuchyni mezi milovníky dobrého jídla, opravdovými mistry svého oboru a všemi těmi, kdo přijdou nasát co možná nejvíc z voňavé atmosféry našich kurzů, jsem jednoduše spokojená a se zájmem nahlížím pod pokličky spolu s nimi. 

Nejen, že ráda vařím a mám respekt ke všem tradičním recepturám, ale těší mě si o jídle i jen povídat. Zajímá mě, co kdo kde ochutnal, anebo jak si doma případně daný recept upravil po svém. Mám ráda asijskou kuchyni, plody moře a ryby, a mohu-li si na něčem z toho pochutnat i tady, uprostřed Evropy, velmi snadno mě pak chutě, barvy a ty nejlepší suroviny na talíři odvedou v myšlenkách daleko, k posezení u moře nebo procházce asijskou tržnicí, kde vůně koření naprosto ošálí všechny smysly. Jídlo je pro mě vlastně malou letenkou, kamkoliv si právě vzpomenu. Vidím, že lidé, kteří na kurzy přicházejí, to mají podobně. A vřele bych to doporučila všem! Navíc, jídlo stmeluje. A i to mě na něm baví. V Gourmet Academy si totiž právě tohle můžu potvrdit na každém z kurzů, na kterém jako hosteska jsem!

Iva Koudelková, hosteska
Iva Koudelková
Hosteska

Někdo říká, že náhody neexistují, ale mě jedna taková šťastná přivedla do Gourmet Academy, a já jsem za to moc vděčná. Gourmet Academy je totiž místo, kde se snoubí nejsrdečnější lidé, jaké jsem kdy potkala, s komorní atmosférou podtrženou profesionalitou týmu i krásným a praktickým vybavením a korunovanou výtečným jídlem.

 

Každý lektor je jiný, pokaždé přicházejí také úplně jiní lidé, a tím je jedinečný i každý jeden kurz. To, co je všechny spojuje, je až fascinující vášeň k vaření. Jako hosteska se vždycky těším, kdo k nám zavítá. Profesionál, nadšený amatér, nebo i úplný začátečník? Velkou radost mám, když se k nám lidé vrací, a nejšťastnější jsem, když odcházejí spokojení, najedení, s recepty a novými znalostmi, a říkají, že si odpoledne s námi moc užili. To je pro mě nejkrásnější odměna. A jako bonus samozřejmě zkouším vařit a péct rodině všechno, co stihnu koutkem oka zaznamenat, a troufám si říct, že mě teď díky tomu mají doma ještě o chlup radši :o). Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a v Gourmet Academy to platí dvojnásob. A věřte mi, je potřeba to zažít!

 

Hana Voltrová, hosteska
Hana Voltrová
Hosteska

Vařím už odmala. Nejdřív s mamkou, pak sama… a teď s přítelem. Každé to vaření mi dalo něco jiného a také každý kurz v Gourmet Academy mi dává nové podněty. I když je sleduji jako hosteska, vstřebávám všechny ty základní principy, které jsou často úplně jiné, než jsem se naučila doma. Ale o to je zajímavější. Zkrátka profesionální! Fascinuje mě hlavně asijská kuchyně, a konečně vědět, jak uvařit autentická asijská jídla, je pro mě hodně cenné. Vědět, kam pro suroviny, poznat správné postupy… Je to paráda. Každý kurz je obohacující, ať je pro mlsné vegetariány (tedy pro mě), nebo náročné milovníky masa (ke kterým patří můj partner). A baví mě vidět, že si v Gourmet Academy najde to své úplně každý – bez ohledu na věk, bez ohledu na to, jestli je introvert, a chce si opravdu jenom zavařit, nebo extrovert, který kromě inspirace do kuchyně hledá i nové přátele… Měli byste také přijít!

Lucie Vokurková, hosteska
Lucie Vokurková
Hosteska

Jako hosteska vnímám kurzy z úplně jiné perspektivy než lidé, kteří se na ně chodí něco naučit. Vidím, jak někdy vstupují s rozpaky, ba dokonce obavami, jaký bude ten „známý lektor“, s nímž mají za chvíli vařit. Jindy vidím, že jsou unavení a přišli do Gourmet Academy proto, aby si odpočinuli. A já vím, že si odpočinou. Ani pro mě to není práce v pravém smyslu slova. Je to láska!  Je spojená s jídlem a jídlo je vášeň!  A když můžu sledovat, jak se do té vášně dostávají i lidé na našich kurzech, jak obavy roztávají, přichází úsměvy, všude to voní, ochutnává se a nikomu se pak ani nechce domů… Je pro mě svět úplně v pořádku. Nikdo si na nic nehraje, jde jen o jídlo, o to, aby všem bylo dobře. A ono je.

 

Julia Selutina, hosteska
Julia Selutina
Hosteska

Pocházím z Ukrajiny, a u nás má pochopitelně jídlo velkou váhu. Předáváme si tradiční recepty z generace na generaci, pořád například vařím „vareniky“ jako moje maminka. Ale abych pravdu řekla, vaření mě začalo mnohem víc bavit, když jsem se přestěhovala před lety do Čech. Vaše kuchyně je oproti té naší lehčí, stravitelnější i pestřejší. A od chvíle, kdy jsem začala pracovat v Gourmet Academy, si vaření už doslova vychutnávám. Tolik nových chutí, vůní a inspirace! Recepty nosím domů a vařím je své rodině, ale úplně nejraději mám, když můžu být na kurzu a vidět vaření v přímém přenosu.  Takový hezký výlet za skvělým gurmánským zážitkem ve skvělé společnosti lidí!

 

Ghana Brunko, hosteska
Ghana Brunko
Hosteska

Jsem v Gourmet Academy od samého počátku a jednu věc vím jistě: tady jsou všichni jako doma. Stejně tak jako já. Pomáhat na kurzech, být k ruce těm, kteří zde předávají své kuchařské umění, i těm, kteří se vařit učí, je pro mě za odměnu. Stačí otevřít dveře, a jste u milých lidí. Pokaždé si domů odnáším dobrý pocit a přiznávám, že co jsem za večer odkoukala, pak také zkouším. Vařím ráda pro celou rodinu, ale hlavně pro svou vnučku. Jsem jako každá babička: pyšná a rozmazlující. Na plné čáře u mě vítězí klasická česká kuchyně – a hádejte, kde se jsem si ji opravdu skvěle naučila?

Řekli o nás

Pan Koreš: Příjemné prostředí a nevšední kulinářský zážitek o tom byl kurz s panem Zdeňkem.
Pan Kadlec: Skvěle připravený kurz, pan Zdeněk je profesionál a bylo zajímavé ho pozorovat při práci.
Jiří Horák: Splnil jsem si sen, když jsem si mohl zavařit s panem Zdeňkem Pohlreichem! Opravdu parádní zážitek.
Marcela: Zbožňuji středomořskou kuchyň. Celé menu bylo výborné.
Jitka: Konečně jsem se naučila správný postup, jak připravit linecké těsto.
Dáša: Ráda se učím novým věcem a nadchla mě přátelská atmosféra v kurzu.
Mirka: Skvělý, inspirativní. Paní Edita je nejlepší cukrářka. Domů si odnáším spoustu vychytávek. Přátelská atomosféra.
Tereza Ovšáková: Paní Jana byla jedním slovem božská. Suroviny, jídlo a atmosféra zase doslova geniální.
Vendula Vondráčková: Super večer se skvělými lidmi. Kurz za 1* a paní Jana Černá je opravdu sympatická.
Jarda: Konečně vím, jak udělat pořádnou flákotu masa.
Kristýna: Skvělé nové recepty a inspirace nejen na léto. Opět mám nové recepty.
Tereza: Kurz s Editou byl neobyčejný zážitek, který změnil můj pohled na pečení.
Alena: Příjemná atmosféra, individuální přístup lektora Martina. Doporučuji!
Paní L. Rovenská: Kurz paní Edity předčil má očekávání, úžasný.. skvělou společností tak i zázemím.
Šárka: Je skvělé se naučit i jinou úpravu ryb než na co je člověk zvyklý.
Natálie: Moje děti mají intoleranci na lepek. Jsem vděčná za každý nový recept.
Blanka: U nás doma milujeme rolády na všechny způsoby (více chutí najednou). Můj manžel je vám vděčný.
Gabriela: Oba synové byli strašně nadšení. Jsou z nich vášniví kuchaři. Samozřejmě doma vaří s kuchařskou čepicí, kterou na kurzu dostali.
Veronika: Když jsme pak jedli z jednoho talíře, měla jsem pocit, že jsme tak trochu rodina.
Petr Kutscha: Nádherně strávený čas a pohodová atmosféra, ke které přispěl pan Zdeněk svým lidsky profesionálním pojetím.
Jarda Adámek: Rozhodně doporučuji. Kurz rozšířil mé obzory.
Yvona Zemanová: Děkuji za nové i zajímavé inspirace.
Vlasta Matší: Perfektni...
Thea Tumova: Kurz byl skvělý !!
Stanislava Fišerová: Kurz byl opět výborný. Jídla byla skvěle zvolená a na silvestrovský stůl určitě perfektní.
Marek Raditsch: Kurz Vánoce jinak byl opravdu zážitek, opravdu jsem si to užila a určitě to nebude poslední kurz vaření, který jsem navštívila.\r\nPetra B.
:
Mirek Kalina: Tento kurz byl pro mne první zkušeností s kurzy vaření a po absolvování vím, že nebyl poslední.\r\nBylo to skvělé. Děkuji za příjemně strávený čas a za úžasnou péči všech, kteří se o nás starali.
:
:
:
Mirek Kalina: Kurz byl připraven profesionálně, pouze zapomněli na certifikát o absolvování kurzu na jméno Ilonka Zacharová.
:
Barbora Polanská: Kurz hodnotím jako velmi přínosný a povedený. Moc mě to bavilo, díky.
Kamila Ehrenbergerová: Moc příjemně strávený večer, bezvadně jsme si popovídali... a pak jsem zjistil, že jsme celou dobu stáli, vařili a dost jsem se toho naučil. paráda!
Tomáš Hlúch: Super menu, super atmosféra, šel bych znovu.
Jan Stejspal: Kurz je absolutně perfektní a nabitej pozitivní energií.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Filip Sajler: Náplň kurzu byla širší než bylo anoncováno. Líbilo se mi zaměření na technologii přípravy pokrmů, upozornění na rizika a jak je minimalizovat. Oceňuji i návody na to, jak napravit chyby.
:
:
:
Marcela Dlouhá: Takovéhoto kurzu jsem se zúčastnila poprvé a byla jsem nadšená.Jen bych uvítala, kdyby recepty na lahůdky, které jsme dělali byly více podrobnější - myslím co se týče pracovního postupu. Byla tu sice možnost psát si poznámky, ale to jsem nestíhala pokud jsem chtěla sledovat práci pana Marka a sama se zapojit. Ale jinak vše na jedničku - prostředí, milí lidé, bezvadná atmosféra, skvělá nabídka vín, ale hlavně výborné suroviny, ze kterých jsme měli možnost vařit. Velmi ráda si takovýto kurz někdy v budoucnu zopakuji a určitě budu doporučovat svým známým.
Lucie Nestrašilová: Výborný kurz, velmi přínosný. Skvělá atmosféra a jedinečný servis od Gourmet academy:-)
Lukáš Čížek: Bylo mi potěšením sledovat hbité ruce a pochytit několik vynikajících triků při profi vaření. Suroviny a zázemí kuchyně je fantastické a přeji hodně dalších spokojených žáků.
Lukáš Čížek: Kurz byl moc fajn, už jsme doma vše vyzkoušeli a povedlo se
:
:
:
Edita Paulusová: Skvělé recepty, individuální přístup, praktické rady, úžasná organizace.
Jana Králiková (Černá): Opět skvělý, inspirující kurz se super osobními vychytávkami lektorky Jany. Skvělé menu se zajímavými surovinami a ingrediencemi. Perfektní zázemí, které celý tým poskytuje velmi zpříjemňuje celý průběh kurzu. Opět jsme odcházeli skvěle poučení a také najezení :)
:
:
:
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Naše vánoční vaření s Frankiem mělo skvělou atmosféru a bylo velice zajímavé vidět, a i si vyzkoušet, jak jednoduše se dají připravit úžasné dobroty.
Marek Raditsch: Dobrý den, kurz se mi líbil, byla velmi příjemná atmosféra, milý přístup všech zúčastněných. Skvělé menu – jídla byla naprosto fantastická. Pod vedením lektora si osvojit nově získané informace ;o) Celkově SUPER ZÁŽITEK, těším se na příště. Ještě jednou všem děkuji za hezký večer. Veronika Jurčová
Marek Fichtner: Skvěle navržené menu, krásné prostředí, dokonale čerstvé ingredience a dobrý kolektiv lidí! To jsou první slova mé ženy, která kurz dostala jako dárek. Prvotní obavy vystřídalo nadšení, radost a veliký respekt panu Fichtnerovi. Nyní už vím, co jí nadělí ježíšek pod stromeček... :D
:
Martin Staněk: Od přivítání až po ukončení kurzu příjemná atmosféra, sympatický a vstřícný lektor Martin Staněk i ostatní zaměstnanci. Vařím už 40 roků a stejně to bylo přínosem k mým kuchařským "pokusům"!
:
:
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Jirkovi i Tomovi se moc líbilo. Děkujeme!
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dcera byla velmi spokojená, již cestou z kurzu jsme museli jet na nákup a večer nám dcera připravovala panna cottu :-)
Martin Staněk: Poslala jsem na kurz Pánská jízda svého dědečka a nemohl si to vynachválit a moc se mu to líbilo, takže dostane k narozeninám kurz zase :-)
Radek David: Vše co jsme uvařili bylo naprosto vynikající. Větší zážitek, než jít do dobré restaurace
Gianfranco „Frankie“ Coizza: Dera byla nadšená a přeje si absolvovat další kurzy..;-)
Marek Fichtner: Uvařené menu lahodilo oku i chuti, vše bylo potrženo příjemným prostředím. Bylo o nás báječně postaráno ze strany pořádající školy vaření.
Lukáš Čížek: Lukáš by skvělý. Do tajemství ryb nás zasvětil perfektně a dokonce přidal i něco navíc.
Lukáš Čížek: Absolvoval jsem již nekolik kurzů vaření, ale tento byl jednoznačně nejlepší.
Martin Staněk: Kurz byl naprosto dokonalý, pan Staněk velice profesionální a co je nejdůležitější všechna jídla byla výborná.
Jana Králiková: Skvělý kurz, jako každý od Janci, vřele doporučuju.
Edita Paulusová: Kurz se mi moc líbil a byl pro mě přínosem. Všechno bylo perfektně připravené a o nás kurzistky bylo celou výborně pečováno.
:
:
Daška Malá: Úžasné!!! Plno nových vychytávek v pečení,příjemná atmosféra, skvělá lektorka Daška...určitě se sem ještě na nějaký kurz vrátím.
Edita Paulusová: Vse výtečné!!! Lektor za pět hvězdiček! Prostředi za pět hvězdiček!
:
:
:
:
:
:
:
:
Martin Staněk: Pro děti výborně sestavené menu. Všechno na 1 s hvězdičkou.