Francouzská cibulová polévka s tousty s bylinkovým máslem a sýrem
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Troubu nechte předehřívat na 200 °C a nejprve si připravte sýrové tousty s bylinkovým máslem. Nastrouhejte sýr pomocí jemného strouhacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4, pak jej odložte stranou. Do rozpuštěného másla vmíchejte bylinky, česnek a šalotku. Plátky bagety potřete bylinkovým máslem a 5‒10 minut pečte v troubě.
Na polévku si nakrájejte cibuli na plátky pomocí plátkovacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a opékejte cibuli na mírném ohni, pod poklicí, 25 minut. Pak ji zaprašte moukou a pokračujte v restování za neustálého míchání až do zlatohněda. Přilijte hovězí vývar (případně víno), dobře rozmíchejte a vařte 10 minut. Dochuťte podle svého uvážení.
Do polévky přimíchejte tymián (nebo rozmarýn anebo oboje, chcete-li) a nalijte ji do žáruvzdorných misek. Tousty posypte sýrem a položte je opatrně na polévku. Plné misky dejte pod předem zahřátý gril a nechte rozpustit sýr. Pak ihned podávejte.