Grilovaný pstruh s ratatouille z jarní zeleniny

Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
- Začněte omáčkou. Šalotku a půlku fenyklu nakrájejte na kostky a orestujte na rozpáleném olivovém oleji. Přidejte máslo a další 2 minuty restujte. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit alkohol. Přilijte zeleninový vývar a smetanu nechte provařit. Nasekejte čerstvý estragon, přidejte do omáčky a hned stáhněte z ohně. Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.
- Rozpalte si pánev a na olivovém oleji opečte filety pstruha. Nejprve kůží dolů a pak je otočte. Z každé strany stačí 2 minuty. Pak rybu osolte, opepřete, stáhněte z ohně a pro chuť přidejte kostičku másla.
- Kedlubnu, cukrový hrášek, papriku i cuketu nakrájejte na menší kousky a zprudka opečte na olivovém oleji. Nakonec přidejte cherry rajčata překrájená napůl. Osolte, opepřete a ještě 1 minutu restujte do měkka.
- Na struhadle si na salátek nakrájejte na tenké plátky zbylou půlku fenyklu. Natrhejte pár větviček kopru a dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.
- Doprostřed talíře vložte orestovanou zeleninu à la ratatouille. Na zeleninu položte filet pstruha, kolem nalejte estragonovou omáčku a ozdobte fenyklovým salátkem.
(Recept najdete v erotické kuchařce Uvař mi lásku od Ondřeje Hutnika a Laury Janáčkové. A pozor, má afrodiziakální účinky!