Domů Recepty Jarní malovaná roláda podle Besky

Jarní malovaná roláda podle Besky

19. 3. 2025
Přivítejte jaro s malovanou roládou od Besky! Jemná, nadýchaná roláda s hravým jarním vzorem a svěží malinovou náplní je tím nejkrásnějším způsobem, jak oslavit první slunečné dny. Každý plátek je malým uměleckým dílem, které nejen skvěle chutná, ale také rozzáří váš velikonoční stůl. Připravte si ji podle receptu od Besky a nechte se unést jarními tóny lehkosti a radosti!

Suroviny:

Kresba na těsto:
  • 42 g bílků
  • 42 g změklého másla
  • 42 g moučkového cukru
  • 42 g hladké mouky
  • Gelové barvy (zelená, růžová, žlutá)
Těsto na roládu:
  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
Náplň:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce malinové pasty
  • Čerstvé maliny

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Postup malování:

Všechny ingredience důkladně promíchejte do hladké hmoty, rozdělte ji na tři části a obarvěte gelovými barvami. Přendejte do cukrářských sáčků a na pečicí papír nakreslete libovolné vzory podle předlohy. Celý plech vložte do lednice na 30 minut. Doporučená velikost plechu je 30 × 25 cm.

 
Postup na těsto:

Vejce s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Poté do směsi ručně zapracujte mouku s kypřicím práškem. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete stěrkou na vychlazený plech s kresbou. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 9 minut.

Upečenou roládu ořízněte, vyklopte na utěrku lehce poprášenou moučkovým cukrem a opatrně zarolujte. Nechte takto vychladnout.

Postup na náplň:

Všechny ingredience kromě malin vyšlehejte do tuhého krému. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlou roládu a přidejte čerstvé maliny.

Roládu opatrně zarolujte, nechte krátce vychladit a poté servírujte.

Dobrou chuť!

Hodnocení Gourmet Academy