Jarní malovaná roláda podle Besky

Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Postup malování:
Všechny ingredience důkladně promíchejte do hladké hmoty, rozdělte ji na tři části a obarvěte gelovými barvami. Přendejte do cukrářských sáčků a na pečicí papír nakreslete libovolné vzory podle předlohy. Celý plech vložte do lednice na 30 minut. Doporučená velikost plechu je 30 × 25 cm.
Postup na těsto:
Vejce s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Poté do směsi ručně zapracujte mouku s kypřicím práškem. Hotové těsto rovnoměrně rozetřete stěrkou na vychlazený plech s kresbou. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 9 minut.
Upečenou roládu ořízněte, vyklopte na utěrku lehce poprášenou moučkovým cukrem a opatrně zarolujte. Nechte takto vychladnout.
Postup na náplň:
Všechny ingredience kromě malin vyšlehejte do tuhého krému. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlou roládu a přidejte čerstvé maliny.
Roládu opatrně zarolujte, nechte krátce vychladit a poté servírujte.
Dobrou chuť!
