Salát z červeného zelí, červené řepy a brusinek
Postup
Ze zelí odstraňte vnější listy a střed. Nakrájejte jej do cedníku pomocí plátkovacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4 a pod studenou tekoucí vodou dobře propláchněte. Zbývající vodu pečlivě vymačkejte a zelí přendejte do větší mísy.
Červenou řepu i cibuli oloupejte. Oboje nastrouhejte do mísy se zelím pomocí hrubého krouhacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4. Vlašské ořechy opražte a nahrubo nasekejte. Pak je přidejte spolu s brusinkami také do zelného salátu.
Nakonec si připravte dresing. Všechny ingredience dejte do mixovací mísy a vymíchejte pomocí šlehací metly na rychlost 4 dohladka. Přelijte přes zelný salát, lehce promíchejte a před podáváním nechte přes noc vychladit.