Kokosový dort s marakujou
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a připravíme si formu (průměr 18 cm), okraje vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny. V druhé míse prošleháme žloutky s olejem. Žloutkovou hmotu pomalu vléváme za stálého míchání do sněhu. Jakmile zašleháme, prosejeme do hmoty mouku, přidáme sodu a kypřící prášek. Těsto přelijeme do formy a uhladíme. Pečeme cca 40 minut.
Vše dáme do větší mísy na vodní lázeň a mícháme. Nejprve se nám ingredience rozpustí a sjednotí a poté dále mícháme až do zhoustnutí. Hustý krém necháme vychladit.
Otevřeme si přes noc vychlazené plechovky s kokosovým mlékem. Opatrně do mísy přendáme ztuhlou část bez kokosové vody, přidáme cukr a vymícháme v hladký krém, který opět necháme vychladit.
Vychladlý korpus si rozřízneme na tři části. Na spodní korpus rozetřeme tenčí vrstvu kokosového krému a za pomocí cukrářského sáčku krém nastříkáme i po obvodu korpusu. Doprostřed rozetřeme curd z maracuji. Postupně takto navrstvíme zbývající korpusy. Jakmile přiklopíme poslední patro celý dort potřeme kokosovým krémem za pomocí cukrářské paletky či karty. Ozdobíme jedlými květy a maracujou.