Domů Recepty Kokosový dort s marakujou

Kokosový dort s marakujou

12. 2. 2018
Když milujete dorty, ale ty z cukrárny už vám nestačí… Když zbožňujete pečení, ale postrádáte svěží foodstyling podle posledních trendů… Když prostě víte, že se chcete z cukrařiny naučit to nejnovější…, pak prostě musíte na novinkový kurz s naši lektorkou Daškou Malou alias ostravskou cukrářkou SugarMAMA. Její dorty, koláče i obyčejné sušenky jsou přesvědčivým důkazem o tom, že pečení je provokativní i sexy. Že je kreativní, hravé, že i v dezertech je pořád co objevovat. Protože i sladké může být naprostý luxus a designový vrchol!

Suroviny:

Korups

  • 6 vajec
  • 45 g slunečnicového oleje
  • 130 g cukr krupice
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • máslo na vymazání formy

Maracuja curd

  • 4 ks maracuji (passion fruit / mučenka)
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 110 g másla
  • šťáva z 1 limetky
  • 180 g cukr krupice

Kokosový krém

  • 2 velké plechovky konzervovaného kokosového mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru

Ozdoba

  • Jedlé květy
  • Maracuja

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a připravíme si formu (průměr 18 cm), okraje vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny. V druhé míse prošleháme žloutky s olejem. Žloutkovou hmotu pomalu vléváme za stálého míchání do sněhu. Jakmile zašleháme, prosejeme do hmoty mouku, přidáme sodu a kypřící prášek. Těsto přelijeme do formy a uhladíme. Pečeme cca 40 minut. 

Vše dáme do větší mísy na vodní lázeň a mícháme. Nejprve se nám ingredience rozpustí a sjednotí a poté dále mícháme až do zhoustnutí. Hustý krém necháme vychladit.

Otevřeme si přes noc vychlazené plechovky s kokosovým mlékem. Opatrně do mísy přendáme ztuhlou část bez kokosové vody, přidáme cukr a vymícháme v hladký krém, který opět necháme vychladit.

Vychladlý korpus si rozřízneme na tři části. Na spodní korpus rozetřeme tenčí vrstvu kokosového krému a za pomocí cukrářského sáčku krém nastříkáme i po obvodu korpusu. Doprostřed rozetřeme curd z maracuji. Postupně takto navrstvíme zbývající korpusy. Jakmile přiklopíme poslední patro celý dort potřeme kokosovým krémem za pomocí cukrářské paletky či karty. Ozdobíme jedlými květy a maracujou.

 

 

Hodnocení Gourmet Academy