Rozmarýnový cheesecake
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si formu o průměru 22 cm. Vyložíme pečícím papírem, boky lehce vymažeme máslem.
Rozdrtíme sušenky a smícháme s namletými ořechy a rozpuštěným máslem. Směs přesypeme do formy a lžíci natlačíme a uhladíme po okrajích i po celém dnu. Dáme do trouby na 10-15 min než korpus zezlátne.
V robotu smícháme smetanový sýr, mascarpone a cukr než se vše spojí. Mícháme na co nejnižší rychlost cca 5 minut. Poté přidáme postupně vejce a žloutky jedno po druhém. Přilijeme smetanu a citrónovou šťávu opět promícháme a nakonec přidáme na jemno nasekané lístky rozmarýnu. Směs nalijeme na upečený korpus. Formu, která je obalena alobalem vložíme do hlubšího pekáče, kde nalijeme vodu. Pečeme 45 minut. Cheesecake se musí ještě uprostřed po poklepaní chvět. Dáme vychladit a formu opatrně sundáme až po vychlazení. Nakonec potřeme tučným jogurtem, který jsme nechali přes noc vykapat přes plátno. Dozdobíme rozmarýnem.