Domů Recepty Cibulačka s koňakem podle Mirka Kaliny

Cibulačka s koňakem podle Mirka Kaliny

14. 4. 2020
Menu Mirka Kaliny jsou vždy plná chutí. Už když už vás v kuchyni na plotně voní jeho cibulačka, sbíhají se vám sliny, nemluvě o tom, co s vámi udělá ladění sýrem Gruyére! Dobrou chuť!

Suroviny:

  • 1 kg bílá salátová cibule
  • 100 g máslo
  • 1 dcl koňak
  • 4 dcl bílé víno
  • 2 l drůbeží vývar
  • 125 gr sýr Gruyére nebo Comté
  • Sůl, pepř, tymián
  • 20 plátků francouzská bageta

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na plátky nakrájenou cibuli, kterou pomalu restujeme do zlatova společně s tymiánem. Přidáme koňak, který vyvaříme a poté přidáme bílé víno, zredukujeme.
Nakonec přidáme vývar a 20 min. provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Nalijeme do zapékacích misek, vložíme plátky opečené bagety a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Zapékáme 10 min. při 180° C

Hodnocení Gourmet Academy