Domů Recepty Pálivá kokosová polévka podle Jana Davídka

Pálivá kokosová polévka podle Jana Davídka

15. 4. 2020
Lektor naši Gourmet Academy Honza Davídek je mistrem thajské kuchyně a je tak dobrý, že porazí i thajce na gastrosoutěžích v Thajsku. Thajské jídlo je v jeho podání tak autentické, jak jen může být. Rád se s vámi podělí o pálivou polévku s krevetami z oblíbeného kurzu Autentické recepty thajské kuchyně.

Suroviny:

  • 30 g krevety
  • Dle chuti Sušene chilli papričky – smažené na ozdobu
  • 300 ml kokosové mléko
  • 1 PL chilli pasta
  • 3 ks žampiony
  • 1 ks galangal
  • 1 ks citrónová tráva
  • 3 ks limetové listy
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks limeta
  • 5 g koriandr
  • 5 g petržel listová asijská (Saw Parsley)
  • 2 PL rybí omáčka
  • 100 ml kuřecí vývar

Postup

Smažíme pastu promíchanou s kokosovým mlékem dokud nezískáme směs „kašovitého“ stavu. Přidáme trochu vývaru (případně vody), lístky limety, citronovou trávu, galangal, rybí omáčku a na závěr přidám houby a krevety. Jakmile budou krevety hotové (3-5 min.), vypneme plotnu a přidáme chilli papričky, limetu, thajský koriandr a petržel.

 

 

Hodnocení Gourmet Academy