Cizrnový hummus s tacos z červené řepy
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
- Na tacos smíchejte červený vinný ocet, med, olivový olej, osolte a opepřete. Metlou šlehejte tak dlouho, než získáte krásnou marinádu.
- Červenou řepu nakájejte na tenké plátky (použijte hladké struhadlo nebo mandolínu), naložte ji do marinády a na 1 hodinu odložte do lednice.
- Cizrnu slijte z nálevu a přesypte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, mletý koriandr a římský kmín, olivový olej, tahini pastu, cizrnový nálev a citronovou šťávu. Osolte, nezapomeňte na čerstvě mletý pepř a vymixujte v hladké cizrnové pyré.
- Kozí sýr vyšlehejte metlou, pro krémovější konzistenci můžete přidat trochu smetany (záleží na konkrétním typu sýru).
- Cizrnu osušte papírovou utěrkou od nálevu a usmažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje do křupava. Pak ji nechte okapat od přebytečného tuku a osolte.
- Plátky řepy vyndejte z marinády, přeložte do tvaru tacos a naplňte vyšlehaným kozím sýrem. Cizrnový hummus rozetřete na talíř, rozložte do něj tacos z červené řepy, posypte křupavou cizrnou a ozdobte pistáciovými oříšky.
(Recept najdete v erotické kuchařce Uvař mi lásku od Ondřeje Hutnika a Laury Janáčkové. A pozor, má afrodiziakální účinky!