Domů Recepty Cizrnový hummus s tacos z červené řepy

Cizrnový hummus s tacos z červené řepy

12. 2. 2024
Propojit obyčejný hummus s výraznými tacos z červené řepy, přidat k tomu krémový sýr a křupavost pistácií… To je podle šéfkuchaře Ondřeje Hutnika zaručený recept na spokojený výraz ve tváři všech, kterým dáte ochutnat! Tak jdeme vařit?

Suroviny:

Na 2 porce potřebujete:

 

Na tacos:

  • 1 červenou řepu
  • 50 ml červeného vinného octa
  • 50 ml medu
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • 30 g cizrny z nálevu
  • 30 g pistácií
  • olej na smažení

 

Na hummus:

  • 400 g cizrny v nálevu
  • 3 lžičky sezamové pasta Tahini
  • 2 lžíce cizrnového nálevu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

  1. Na tacos smíchejte červený vinný ocet, med, olivový olej, osolte a opepřete. Metlou šlehejte tak dlouho, než získáte krásnou marinádu.
  2. Červenou řepu nakájejte na tenké plátky (použijte hladké struhadlo nebo mandolínu), naložte ji do marinády a na 1 hodinu odložte do lednice.  
  3. Cizrnu slijte z nálevu a přesypte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, mletý koriandr a římský kmín, olivový olej, tahini pastu, cizrnový nálev a citronovou šťávu. Osolte, nezapomeňte na čerstvě mletý pepř a vymixujte v hladké cizrnové pyré.
  4. Kozí sýr vyšlehejte metlou, pro krémovější konzistenci můžete přidat trochu smetany (záleží na konkrétním typu sýru).
  5. Cizrnu osušte papírovou utěrkou od nálevu a usmažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje do křupava. Pak ji nechte okapat od přebytečného tuku a osolte.
  6. Plátky řepy vyndejte z marinády, přeložte do tvaru tacos a naplňte vyšlehaným kozím sýrem. Cizrnový hummus rozetřete na talíř, rozložte do něj tacos z červené řepy, posypte křupavou cizrnou a ozdobte pistáciovými oříšky.

 

(Recept najdete v erotické kuchařce Uvař mi lásku od Ondřeje Hutnika a Laury Janáčkové. A pozor, má afrodiziakální účinky!

Hodnocení Gourmet Academy