Domů Recepty Ricottové nočky s borůvkami, levandulí a kokosem

Ricottové nočky s borůvkami, levandulí a kokosem

12. 2. 2024
Ricotta je zárukou noků nadýchaných jako obláček. Borůvky přidají smyslnou chuť. Levandule se rozvoní romantikou. A kokos všechno doladí exotickou příchutí. Tenhle dezert podle receptu Ondřeje Hutnika si musíte zamilovat, i kdybyste nechtěli!

Suroviny:

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 250 g ricotty
  • 40 g másla (+ na prolití nočků)
  • 1 vejce
  • kůru z 1 citronu
  • 150 g polohrubé mouky
  • strouhaný kokos na obalení

 

Na omáčku:

  • 200 g borůvek
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžíci sušené levandule

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

  1. Ricottu, změklé máslo, vejce a citronovou kůru prošlehejte v misce. Přisypávejte postupně polohrubou mouku a vypracujte těsto.
  2. Lžící tvořte z těsta nočky a vařte ve vroucí vodě 10 minut. Slijte, prolijte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhaném kokosu.
  3. hrnci rozpusťte cukr, vložte borůvky s levandulí a jen krátce povařte. Borůvky během vaření rozmačkejte.
  4. Před servírováním dejte na talíř nejprve studenou zakysanou smetanu. Přelijte ji rozmačkanými borůvkami s levandulí, doprostřed usaďte ricottové nočky a ihned podávejte.

 

(Recept najdete v erotické kuchařce Uvař mi lásku od Ondřeje Hutnika a Laury Janáčkové. A pozor, má afrodiziakální účinky!

Hodnocení Gourmet Academy