Ricottový velikonoční zajíček podle Mrs. Palačinka

Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Nejprve v robotu vyšleháme vejce s třtinovým cukrem alespoň na 10-15 minut.
Vedle v míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.
Do vyšlehaných vajec za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Přidáme i kůru z citronu a vanilkový extrakt. Dále po částech přidáme i ricottu a tvaroh pokojové teploty. Nakonec už jen ručně vmícháme moučnou směs. Pracujeme svižně.
Formu na zajíčka vystříkáme olejem ve spreji. Těsto rozdělíme do dvou forem na zajíčka a pečeme na 165 stupňů asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené a vyndáme bábovku z trouby. Zajíčka necháme vychladnout.
Zajíčky spojíme krémem z mascarpone a šlehačky.
Potřebujeme:
- 1 mascarpone
- 1 šlehačka
- Moučkový cukr podle chuti
Vše studené vyšleháme.
Nakonec zajíčkovi můžeme pomocí krému namalovat čumáček a dozdobíme zeleninou vyrobenou z marcipánu.
Dobrou chuť a veselé Velikonoce!


