Gazpacho podle Lukáše Čížka

Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
Plátky chleba namočíme do vody. Rajčata na špičce nakrojíme do křížku, vhodíme asi na 30 vteřin do vroucí vody, pak je dáme pod studenou vodu a oloupeme. Zbavíme je tuhých kousků kolem stopky a semínek, čistou stěnovou dužinu dáme do mixéru.
Okurku oškrábeme, rozkrojíme podélně napůl, lžící vyndáme semínka. Nakrájíme ji na kousky a vložíme stejně jako očištěnou paprika, cibuli a česnek k rajčatům. Do mixéru následně přidáme I vymačkaný rozmočený chleba a podle chutě také bylinky a kousek chilli papričky.
Vše za postupného přidávání olivového oleje rozmixujeme dohladka a dochutíme trochou soli, pepře a limetkové šťávy.
TIP: Nabídku kurzů Lukáš Čížka najdete ZDE.
