Domů Recepty Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

25. 5. 2017
Když moučník ke kávě, pak jedině muffiny s čokoládou.

Suroviny:

Muffiny patří do kategorie jednoduchých receptů. Dejte si ale záležet na kvalitě použitých ingrediencí, které i ze zdánlivě obyčejné mini bábovky vykouzlí skvostné dílo, po němž se na talíři jenom zapráší...

 

Na 12 ks budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 175 g třtinového cukru
  • 150 g čokoládových hoblinek + na posypání
  • 250 ml mléka
  • 90 ml oleje, slunečnicového
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového aroma

Recept je určen pro:

  • Začátečník
  • Středně pokročilý
  • Pokročilý

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Muffinové formičky vyložte papírovými košíčky. Všechny suché přísady smíchejte v míse. V další nádobě rozšlehejte tekuté ingredience a přilijte k suchým přísadám. Vše smíchejte dohromady. Těsto by nemělo být hladké. Případné žmolky totiž zajistí muffinům kyprost. Hmotu rozdělte do košíčků, mírně pod okraj, a posypte zbývajícími hoblinkami. Pečte cca 20 minut.

 

Hodnocení Gourmet Academy