Cibulačka s koňakem podle Mirka Kaliny
![](/data/images/recipes/40/2020-21-04-05-59-34-700-700-24-1586935295-francouzska-cibulacka-mirka-kaliny.jpg)
Recept je určen pro:
- Začátečník
- Středně pokročilý
- Pokročilý
Postup
V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na plátky nakrájenou cibuli, kterou pomalu restujeme do zlatova společně s tymiánem. Přidáme koňak, který vyvaříme a poté přidáme bílé víno, zredukujeme.
Nakonec přidáme vývar a 20 min. provaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Nalijeme do zapékacích misek, vložíme plátky opečené bagety a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Zapékáme 10 min. při 180° C
![](/data/images/recipes/40/1686131429-2017-24-10-01-30-35-700-700-24-1508801434-mirek-kalina-3.jpg)