Domů Blog FOODBLOG ROKU 2019 byl plný překvapení!

FOODBLOG ROKU 2019 byl plný překvapení!

Když se podíváte na uplynulé ročníky soutěže FOODBLOG ROKU, všimnete si, že jedna věc se letos změnila: soutěže se neúčastnila Markéta Pavleje se svým blogem Kitchenette.cz. A její dobrovolné odstoupení pořádně zamíchalo českou foodblogovou scénou!

 

Mohl to být ročník jako každý jiný – nominovali by se soutěžící, porota by vybírala a vítězkou minimálně jedné, ale spíše několika kategorií by se stala Markéta Pavleje, která FOODBLOG ROKU pravidelně ještě s Janou Králikovou ze Zasadnezdrave.cz válcuje. Jenže, tenhle ročník byl opravdu jiný. Porota složená mimo jiné z Lukáše Hejlíka, kulinárních (šéf)redaktorek a nakladatelky Adély Hálkové totiž dala Markétě nabídku: aby ze soutěže odstoupila, zamíchala soutěží a zároveň se stala porotkyní. A Markéta? Jak po vyhlášení napsala na sociálních sítích: „Nebylo to okamžité rozhodnutí. Musela jsem si to pár dní nechat projít hlavou. Říkala jsem si, jak mě ovlivní, když se neumístím atd.“ Ale nakonec se rozhodla a stala se součástí poroty. A ta letos vybrala následující vítěze:
 

OBJEV ROKU vyhrál Adam Dvořák s blogem Taste of Red!
Kategorii CESTOVÁNÍ kraluje manželský pár Taste of Prague.
Titul v kategorii PEČENÍ patří letos blogu U Tytyny.
FRESH vyhrála Janina Černá z Cukrfree.
Nejlepší INSTAFOOD má naše milovaná Jana Králiková ze Zásadně zdravě.
V kategorii PŘÍNOS zazářila Karolína Four.

A hlavní kategorie, FOOD BLOG ROKU, letos skončila s následujícím pořadím:
1. P & G Foodies
2. Zásadně zdravě
3. Mamachef

 

Vyhlášení se odehrávalo ve stylovém pražském klubu SWIM, kde se hlavní pódium nachází v pořádném retro bazénu. Pařilo se ve stylu osmdesátek a devadesátek, šampaňské teklo proudem, ceny všechny potěšily a … zase to mohla být párty jako každá jiná. A přesto nebyla. Ten večer skončil ještě jedním překvapením: vyhlášením úplně nové kategorie KUCHYŇ SLÁVY, a hádejte, kdo do ní vešel jako úplně první? No jasně, skvělá a fantastická Markéta Pavleje a Kitchenette.cz!!! Své překvapení neskrývala ani na sociálních sítích, když napsala: „Tak to byl večer plný silných emocí. Nevěděla jsem, jestli se mám cítit zvláštně, jako když s něčím končím nebo odcházím. Což zatím vůbec nemám v plánu. Ale všichni mi dali pocit lásky a uznání, bylo to krásné!“

 

A tak to vlastně skončilo úplně nejlépe, jak mohlo. Šanci dostat se do popředí dostaly nové foodblogy, a ten, který je mezi nimi vytrvale nejlepší… prostě otevřel KUCHYŇ SLÁVY. (Ehm, takový malý soukromý tip – my v Gourmet Academy jsme přesvědčení, že příští rok by tahle zvláštní kategorie měla patřit Zásadně zdravě!!! Ale bůhví, co organizátoři vymyslí dál)

 

Podrobnosti o soutěži, volbě vítězů i bohatou fotogalerii z vyhlášení najdete na www.foodblogroku.cz.

 

Foto: Archív www.foodblogroku.cz

FOODBLOG ROKU 2019 byl plný překvapení!