Pohádkové pečení s Frozen 2 a Nordic Ware
Zatímco Elsa a Anna v kinech už podruhé rozehrávají souboj s magií a kouzelnou mocí, my jsme spolu s Daškou Malou alias cukrářkou SugarMAMA a novými Frozen 2 formami na pečení báboviček od Nordic Ware kouzlili v kuchyni Gourmet Academy.
Jak to dopadlo? Formičky s Annou, Elsou, Olafem a sobem Svenem z filmové pohádky Frozen 2 si získaly všechny naše malé cukrářské pomocníky. A upřímně, neodoláte jim ani vy. (A to ještě nevíte, že na vás na www.pottenpannen.cz čeká celá nová kolekce Frozen „hračiček“ do kuchyně!) A co SugarMAMA s dětmi v nových formičkách pekla? Luxusní vánoční perník Frozen.
Perník Frozen
½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
½ hrnku cukr krupice
½ lžičky koření medový perník
½ lžičky skořice
½ lžičky nadrceného nového koření a hřebíčku
4 g kypřicího prášku
1 lžíce holandského kakaa
1 vejce
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
Na cukrovou polevu:
100 g cukr moučka
1 lžíce horké vody
2 lžíce citrónové šťávy
POSTUP:
Nejprve si předehřejeme troubu na 170 °C.
V míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme mléko, vejce a olej. Vše důkladně promícháme.
Pečlivě vymazané formičky naplníme do tří čtvrtin a vložíme do trouby. Pečeme přibližně 20 minut a provádíme test špejlí (když se těsto na špejli nelepí, máme hotovo).
Po upečení vyklopíme perník z formiček a necháme perník vychladnout na mřížce.
Mezitím si připravíme cukrovou polevu. Opět smícháme všechny ingredience a vymícháme v hladkou polevu.
Nakonec perník poléváme a servírujeme.
P.S.: Chcete příště s Daškou Malou alias SugarMAMA péct i vy? Není nic snazšího. Jen si vyberte některý z jejích nových kurzů. Nebo její kurz pečení vyberte jako vánoční dárek. Bude to ten nejsladší dárek, který jste kdy dali!