Domů Blog Hovězí roštěnka

Hovězí roštěnka

Podle Martiny Muldoon aneb jak hovězí roštěnou dělávala moje maminka.

 

Suroviny:

8 plátků hovězí roštěné, a`100 g

Plnotučná hořčice

Sůl a pepř

cca 3 lžíce hladké mouky

1 větší cibule

150 g slaniny nakrájené na kostičky

1,5 l hovězího vývaru

Olej

 

Postup:

Předehřeji troubu na 200 °C. Plátky roštěnek po okraji naříznu, aby se mi nekroutili při smažení, osolím a opepřím z obou stran, potřu hořčicí a popráším hladkou moukou. Vkládám do rozpáleného oleje na pánev a opeču z obou stran. Do litinového  hrnce (já miluju Staub)  na plotně  dám trošku oleje , rozehřeju a přidám nadrobno nakájenou slaninu a cibuli, nechám zesklovatět.  Osmažené roštěnky vložím do Staubu, podliju částí vývaru, přiklopím poklicí a dám do trouby . Peču 25 minut na 200°C, poté ztlumím teplotu na 150 °C a peču cca 2 hodiny, doměkka. Průběžně podlévám zbytkem vývaru.

Maso vyndám na talíř a šťávu propasíruju přes síto. Zahustím lžičkou mouky rozkvedlanou s troškou vody a chvilku nechám povařit. Vložím zpět do omáčky a servíruji s uvařenou rýží.

Hovězí roštěnka

Hodnocení Gourmet Academy