13. F.O.O.D. piknik byl plný hvězd Gourmet Academy. Koho jste tam potkali vy?
Nekonečné menu z celého světa
Vejít v neděli odpoledne do pražského parku Ladronka znamenalo ocitnout se v kulinárním nebi. Americké, thajské, vietnamské, jamajské speciality. České dobroty klasické i vystřelené podle posledních gastro trendů, veggie, houbové speciality, čaje, pamlsky pro psí miláčky, vinotéky, pivovary, kavárny, zmrzlinárny, palačinkárny…
To všechno „zaparkovalo“ pod slunečným nebem posledního prázdninového dne a rozdávalo gurmánskou radost až do večera. Ochutnávat jste při tom mohli v celkem 120 stáncích!
Odpočinek v trávě i relax zónách
Pro děti tu byly dílničky, speciální kurzy první pomoci nebo stánek Mateřídoušky nebo školička vaření pod patronací LIDLu. Pro všechny pak obrovská spousta prostoru k piknikování a přímo nad hlavním pódiem úžasná místa pro relax celých rodin nebo partiček přátel.
A co bylo k vidění právě na hlavním pódiu? Kromě jiného my, Gourmet Academy, a naši skvělí lektoři v živých kurzech vaření provázených Lukášem Hejlíkem!!!
Vařila Besky i Lukáš Čížek
S krásnou Besky jste se mohli naučit úchvatné karamelové dezerty do skleniček (a dozvědět se třeba, že když nechcete, aby se vám připálil karamel, musíte tam spolu s cukrem přidat i glukózu!).
Lukáš Čížek, milovník precizního vaření, nabombil telecí svíčkovou se zauzeným dýňovým pyré (a věřte, že ochutnat chtěl každý, kdo stál pod pódiem)…
Temperamentní Frankie Coizza přijel jako správný Ital s lekcí plnou úžasné čerstvé pasty a ukázal, jak opravdu vypadají krémové carbonarra! (Věděli jste, že vznikly jako vydatné jídlo pro americké vojáky a že o krémovost se nestará smetana, ale žloutky s pecorinem?)
Éterická Miluška Makó zase odlehčila s asijskými voňavými vegetariánskými bao buns s hlívou ústřičnou a fermentovanou majonézou… (Vaří bez masa tak, že se vám po něm ani nezasteskne!)
A v Asii zůstal i naopak velmi „masomilný“ Martin Staněk, když k hovězímu pupku přidal pak choi, žluté kari a voňavou jasmínovou rýži…
Na celé dění pak v zákulisí dohlížela a skvělou náladu kolem sebe jako vždycky šířila Martina Muldoon, ředitelka Gourmet Academy, a bylo to přesně to odpoledne, které krásně uzavřelo letošní letní prázdniny. Díky, F.O.O.D. pikniku, uvidíme se zase za rok!