Domů Blog Zdravé vaření

Zdravé vaření

5 blogů o zdravém vaření, které nesmíte přehlédnout

 

Uspokojte chuťové buňky a pojďte s námi nahlédnout do světa foodblogerů, jejichž moderně pojatá kuchyně boří mýty o tom, že se zdravé jídlo nedá jíst. Našli jsme pět blogů, které proměnily tradiční vaření v gurmánský zážitek s přidanou hodnotou odlehčených pokrmů, aniž by vám přitom “prostíraly“ kalorické tabulky a nabízely dietu. S trochou kreativity se totiž dá vařit chutně, dodat tělu potřebné látky a přitom nepřibrat ani deko. A jak na to...

Zásadně zdravě

Tenhle food blog, který vzniká v kuchyni nutriční gastronomky Jany Černé, je nejenom o zdravém jídle a českých či exotických surovinách, ale také o zdravém těle, k němuž neodmyslitelně patří pohyb a relaxace. Na Janě se nám líbí, že nepodléhá radikálním výživovým směrům nebo různým zahraničním trendům, ale dívá se na vaření a zdravý životní styl v širších souvislostech a s potřebným nadhledem. V přehledně rozdělených receptech najdete asijskou inspiraci, ke které má Jana očividně nejblíž, ale také pokrmy z dalších světových kuchyní. Více na www.zasadnezdrave.cz. S Janou Černou se můžete potkat naživo v naší Gourmet Academy, kde vede například kurz Tradiční vietnamské kuchyně anebo úžasný Vietnamský street food, a za to jsme moc rádi.

Slepičárna

Máte rádi poctivou venkovskou kuchyni? Pak jste na správném místě. V kuchyni Slepičárny totiž voní různé druhy masa, polévek a také zdravé svačinky, ovoce ze zahrady i z lesa, domácí marmelády a spousta dalších dobrot, na kterých je vidět, že je majitelé tohoto blogu připravují s láskou. Nechybí ani postřehy z cest, pochopitelně gastronomické, a spousta krásných fotek, nad nimiž se vám budou doslova sbíhat sliny. Tak mrkněte na www.slepicarna-blog.cz.

Kitchenette

O tom, že má tenhle food blog něco do sebe, svědčí i jeho dvě ocenění Food blog roku 2014 a 2015. Přitom jeho autorka Markéta Pavleje není ani vystudovaná dietoložka, ani kuchařka nebo kulinární redaktorka. Vaří ale ráda a s velkým nadšením, což je také vidět. Ohromná spousta receptů s dokonalými fotkami pokrývá celodenní menu a ještě něco navíc. Mimochodem, z blogu vznikla i kuchařka, Kitchenette – rok v kuchyni, která by rozhodně neměla chybět v knihovně žádného zapáleného gurmána. Markéta dříve působila jako lektorka v naší akademii, kam se po mateřské už brzy vrací. Zatím si prohlédněte alespoň její recepty na www.kitchenette.cz.

Gurmánka

Recepty food blogerky a autorky úspěšných kuchařek Šárky Škachové stojí na tradičních základech, kterým tahle zkušená kuchařka dodává nevšední esprit měnící je doslova v manu nebeskou. I kdybyste nevařili, stojí za to tenhle blog navštívit, protože Šárka své recepty pojí s půvabným vyprávěním, ať již osobním nebo uvedením historických souvislostí vztahujících se k danému tématu. Gurmánku najdete zcela jednoduše na www.gurmanka.cz.

My cooking diary

Základem pro tenhle food blog se stala chvíle, kdy se jeho majitelka odstěhovala od rodičů a musela se hodně rychle naučit vařit. Dnes na My cooking diary píše recepty s moderním přístupem, inspirované rodinnými tradicemi i cestovatelskými zážitky, vše v duchu zásad zdravého stravování. Katčiny kuchařské výtvory doplňují pěkné fotografie, videa a recenze známých kuchařek i zajímavých restaurací. Více na www.mycookingdiary.cz.

Zdravé vaření