Každá národní kuchyně má recepty, za které dá „ruku do ohně“, na kterých stojí, které definují její kořeny i tvoří její budoucnost. A přesně o těch bude druhý kurz arabské kuchyně pod vedením Hibi Ramadan. Na pořadu dne bude poctivá Mussaka z lilku, v upgradu, který ignoruje brambory a přináší mnohem plnější chuť. Vařit se bude pomalu, ale pryč bude dřív, než řeknete… Mussaka! Hummus už jste určitě někdy měli, a přesto odejdete s jistotou, že ten skutečný, autentický, jste před tím ve skutečnosti nikdy nepotkali. Podávat se bude i bylinkový salát Tabbouleh nebo Fattoush – svěží, ostré, křupavé. A nakonec Katayef – sladké „kornoutky“ plněné ořechy nebo krémem, které se v arabských zemích připravují hlavně o svátcích, ale upřímně? Měly by se jíst mnohem častěji!