Domů

Josef Maršálek

Jsou cukráři a jsou Cukráři. A Josef Maršálek patří rozhodně k těm druhým. Cukrář s velkým C! Sedm let sbíral zkušenosti v londýnském Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, působil v Indii, miluje Ameriku, především pak newyorský Manhattan, a od roku 2016, co je zpátky doma, se kus té světové cukrářské okázalosti a nespoutanosti snaží dostat také do české cukrařiny, která i jeho zásluhou zažívá doslova (r)evoluci!  

Kdy jste si ho poprvé mohli všimnout nějak víc? Určitě když v roce 2020, přesně 4. ledna, odstartovala první řada české cukrářské soutěže Peče celá země, ve které byl právě Josef Maršálek jedním z porotců. „Tahle soutěž běží v Británii už dvanáct let, a za tu dobu od podlahy změnila přístup Britů k pečení. Přestali se bát péct, péct doma, z dobrých surovin. Zjistili, že domácí dort chutná lépe než kupovaný a že to chce jen trochu času a odvahy. Pak zvládnete všechno: tradiční recepty i moderní pečení,“ říká Josef Maršálek.

Pro pečení dobrých zákusků podle něj navíc nepotřebujete ani supermoderní vybavení: stačí obyčejná trouba a šikovné ruce. Přesně s tím si přece vystačily i naše babičky nebo prvorepublikoví cukráři, kteří Josefa hodně inspirují! „Tehdy byla cukrařina výsadním právem mužů, bylo to skutečné umění. Až pak, s válkami, přišla průmyslová výroba a lesk cukrařiny se ztratil. Je čas ho vrátit zpátky. Vrátit se k tomu, co fungovalo, co bylo normální,“ má jasno v tom, kam by se cukrařina měla u nás dostat. Zpátky na výsluní!

Přestože ctí prvorepublikové tradice, nic z toho, co dělá, není „retro“. Jeho zákusky mají svébytnou formu, původní recepty se pokaždé posouvají o kus dál, a chcete-li je ochutnat, můžete: v Kolíbce v Pelhřimově, v Café Dvořák a Syn v Teplicích nebo Portuši v Rychnově nad Kněžnou… Anebo se podívejte aspoň na Josefův instagramový profil. 

Bavit vás může také jeho biografie Péct, milovat a žít. Skvělé recepty v sobě skrývají jeho kuchařky Moje sváteční pečení, Moderní česká cukrařina nebo Sexy dorty. Sexy jsou i dámy, které jeho knížky křtí. Lucka Bílá, Hanka Křížková, Simona Stašová… Ty všechny můžete na jeho křtech potkávat. Ty všechny milují jeho pečení!

A co chystá Josef Maršálek aktuálně? „Už brzy, na jaře 2022, vyjde další kniha: Čas na pečení, kterou jsme s Terezou Bebarovou naplnili úplně jednoduchými, ale fantastickými recepty a která vychází z jejího TV a YouTube pořadu Čas na Te.be,“ vzkazuje vám. Vídat ho můžete ve sladkých speciálech pořadu Kluci v akci, stal se ambasadorem značek jako je Globus, Madeta (chystá se i jeho ambasadorství s Potten & Pannen!) a už brzy se Josef na obrazovkách objeví v dalším ročníku cukrářské soutěže Peče celá země nebo na Déčku v pořadu Cukrárna u Josefa, kde spolu s ním bude učit děti péct loutka Bublanina!

Novinky pro vás chystá také v Gourmet Academy. „Letos, v roce 2022, máme poprvé v Gourmet Academy tzv. Master Class, velmi výjimečný kurz, který nedělá nikdo jiný v Česku. Kurz, který bude o teorii a všem těm, kteří chtějí mít svou vlastní cukrárnu nebo výrobnu může předat know how pro začátek podnikání i pro chvíle, kdy se podnikání ocitne v krizi. Mluvit budeme o komunikaci se zákazníky, PR, sociálních sítích, marketingových strategiích a ukážeme si i to, že někdy stačí opravdu málo k tomu, aby se byznys posunul nebo odstartoval,“ zve vás Josef Maršálek. A stát za to budou i pokračování kurzů Kynuté s Josefem vol. 2, Moderní česká cukrařina vol. 2 a „americké pečení“ Na Manhattanu!

 

Přečíst celý detail

Následující kurzy lektora

Kynuté s Josefem vol.1Josef MaršálekJosef Maršálek
25. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
25. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
Kynuté s Josefem vol.2Josef MaršálekJosef Maršálek
26. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
26. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
Kynuté s Josefem vol.3Josef MaršálekJosef Maršálek
27. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
27. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
Moderní francouzská cukrařinaJosef MaršálekJosef Maršálek
28. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
28. 11. 2024
7 000 ,-
1 volné místo
Slané kynuté s Josefem II.Josef MaršálekJosef Maršálek
29. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
29. 11. 2024
7 000 ,-
obsazeno
Vánoční pečení 2024 s Josefem Josef MaršálekJosef Maršálek
2. 12. 2024
6 600 ,-
obsazeno
2. 12. 2024
6 600 ,-
obsazeno
Epická ČokoládaJosef MaršálekJosef Maršálek
20. 1. 2025
7 000 ,-
obsazeno
20. 1. 2025
7 000 ,-
obsazeno
Slané kynuté s Josefem I.Josef MaršálekJosef Maršálek
7. 4. 2025
7 000 ,-
2 volná místa
7. 4. 2025
7 000 ,-
obsazeno
Velikonoční pečení s JosefemJosef MaršálekJosef Maršálek
9. 4. 2025
7 000 ,-
3 volná místa
9. 4. 2025
7 000 ,-
8 volných míst
Moderní česká cukrařina I.Josef MaršálekJosef Maršálek
18. 2. 2025
7 000 ,-
6 volných míst
18. 2. 2025
7 000 ,-
6 volných míst
Moderní česká cukrařina II.Josef MaršálekJosef Maršálek
19. 2. 2025
7 000 ,-
3 volná místa
19. 2. 2025
7 000 ,-
6 volných míst
Moderní česká cukrařina III.Josef MaršálekJosef Maršálek
20. 2. 2025
7 000 ,-
6 volných míst
20. 2. 2025
7 000 ,-
3 volná místa
Extragavantní tartaletkyJosef MaršálekJosef Maršálek
19. 6. 2025
7 000 ,-
2 volná místa
19. 6. 2025
7 000 ,-
obsazeno

Hodnocení Gourmet Academy