Domů Recepty Salát z červeného zelí, červené řepy a brusinek

Salát z červeného zelí, červené řepy a brusinek

19. 7. 2016
Tento salát je nejlepší, když jej necháte odležet do druhého dne. Chutě se naplno rozvinou a ohromí vás! Skvělý je se studenými masy nebo sýrem.

Suroviny:

Počet porcí: 6

Příprava: 20 minut

Chlazení: přes noc

Na salát:

  • ½ malé hlávky červeného zelí
  • 1 středně velká červená řepa
  • 1 malá červená cibule
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g sušených brusinek

Na dresing:

  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 6 lžic olivového oleje
  • ½ lžičky celého kmínu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Ze zelí odstraňte vnější listy a střed. Nakrájejte jej do cedníku pomocí plátkovacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4 a pod studenou tekoucí vodou dobře propláchněte. Zbývající vodu pečlivě vymačkejte a zelí přendejte do větší mísy.

Červenou řepu i cibuli oloupejte. Oboje nastrouhejte do mísy se zelím pomocí hrubého krouhacího bubnu na krouhači/kráječi na rychlost 4. Vlašské ořechy opražte a nahrubo nasekejte. Pak je přidejte spolu s brusinkami také do zelného salátu.

Nakonec si připravte dresing. Všechny ingredience dejte do mixovací mísy a vymíchejte pomocí šlehací metly na rychlost 4 dohladka. Přelijte přes zelný salát, lehce promíchejte a před podáváním nechte přes noc vychladit.

Hodnocení Gourmet Academy