Lukáš Čížek

Někdo se prostě narodí a ví, čím bude. Jako Lukáš Čížek. S vášní pro vaření už přišel na svět a od základky prakticky nedal vařečku z ruky. Vařil pro sebe, své kamarády, chodil na ryby a zase vařil. A jediná škola, o kterou stál, byla ta, ze které vyšel jako vyučený kuchař.

Hned po škole pak hledal další levely, kam by se mohl posunout. Obstál na náročných kuchařských stážích, třeba v pětihvězdičkovém alpském hotelu v Rakousku, sbíral zkušenosti i ve vyhlášených restauracích u nás.


A stejně tak po škole začal s přihláškami na soutěže profesionálních kuchařů a účastní se jich pořád. Aby se mohl pořád dostávat dál. Jak se mu daří? Jen za posledních pár let získal třeba bronz na mistrovství světa v Lucembursku, byl stříbrný v mezinárodní soutěži Chef Culinaria a úplně čerstvě v červenu 2022 zabodoval na domácí půdě, když vybojoval nejnáročnější kulinární profi klání u nás a získal titul Kuchař roku!
„To jsou momenty, které mám na své práci rád. Chvíle, kdy jsem vděčný, že jsem nezklamal lidi, kteří mě podporují. A okamžiky, kdy prostě zvednete tu trofej nad hlavu a v očích máte slzy, protože jste prostě dokázali něco mimořádného!“ říká Lukáš.


Co se restaurací týče, prvním podnikem, který sám vedl, byla restaurace krkonošského OREA Hotelu Arnika. A pak už založil svou vlastní Fusion. Tehdy, někdy kolem roku 2016, soustředil svou pozornost na nejnovější kulinární postupy. Vařil s dusíkem, kouřem ochuceným bylinkami, zamiloval se do makromolekulárního vaření. A byl nepřekonatelný. Jenže, neumí stát na místě. A tak těsně před covidovou pandemií Fusion opustil a pořídil si ve Vrchlabí své druhé vlastní „miminko“, restauraci FARMA: Steak & Fish. Mnohem komornější podnik s otevřenou kuchyní, kde prostor má zdánlivá jednoduchost, super suroviny… a kde se daří, jak už název napovídá, hlavně skvělému masu a delikátním rybám. „Není jednoduché, aby to dnes fungovalo. Aby všechno v restauraci bylo v harmonii. Na to potřebujete znát doslova každý segment kuchyně a mít štěstí na personál,“ přiznává otevřeně. Ale jemu se to daří.


A kdyby se vám za ním nechtělo do Vrchlabí? Pak za ním pojďte k nám, do kurzů vaření Gourmet Academy. U nás totiž Lukáš Čížek učí přesně to, co sám vaří ve své restauraci!

Přehled termínů
Kurz
Datum
Čas
Cena

Kurz:

Fenomenální steaky & omáčky

Datum:

29.6.2022

Čas:

16:30

Cena:

4 100,-

Detail Upozornit na volné místo

Kurz:

TEEN‘S & Asijská kuchyně

Datum:

24.8.2022

Čas:

10:30

Cena:

2 500,-

Detail Koupit

Kurz:

Kouzlo grilování

Datum:

24.8.2022

Čas:

16:30

Cena:

3 500,-

Detail Koupit

Řekli o nás

Jarda Adámek: Lukáš je naprostý profesionál!
Lucie Nestrašilová: Skvělý lektor, velmi příjemmý, umí jednoduše a velmi srozumitelně vysvětlit postupy při přípravě pokrmů. Naučil nás skvělé recepty i nad rámec plánu:-)
Lukáš Čížek: Lukáš má obrovský potenciál a je radost se na něho dívat jak mu to jde od ruky. Jsem velmi rád, že jsem s ním mohl vařit a učit se od něho. Vaření je potom velká zábava.
Lukáš Čížek: Lukáš příjemný a šikovný kuchař, chválil, pomáhal, radil a povzbuzoval prostě skvěle využitý čas a peníze
:
Lukáš Čížek: Lukáš by skvělý. Do tajemství ryb nás zasvětil perfektně a dokonce přidal i něco navíc.
Lukáš Čížek: Velmi profesionální přístup.
:
:
Lukáš Čížek: Lukáš je velice emaptický, zábavná forma kurzu, perfekně dokázal udržet pozornost, vysoká odborná znalost.
:
Lukáš Čížek: Výborná komunikace, všechny naše otázky ať se týkaly tématu programu kurzu či témat příbuzných odpověděl se znalostí věci.
Lukáš Čížek: Pan Lukáš Čížek je profesionál, který se o nás velmi pěkně staral, neváhal nám v čemkoliv pomoci a hlavně nám odpovídal na veškeré dotazy, které jsme měli. Za mě super!
:
Lukáš Čížek: Srozumitelný, zopakoval důležité věci, umí poradit i se základy. Velmi dobrý lektor!
:
:
Lukáš Čížek: Výborný kuchař, umí dobře s chili!
: