Domů Blog

Blog

Jarní detox na talíři: únavu zkrotíte i skvělým jídlem!

Jarní detox na talíři: únavu zkrotíte i skvělým jídlem!

I když se na něj těšíme a doslova hltáme první sluneční paprsky, nadělí nám začínající roční období také pověstnou jarní únavu. Dobrá zpráva je, že na ni kromě jiného funguje i...

Kulinární trendy 2025: čím teď žije gastronomie?

Kulinární trendy 2025: čím teď žije gastronomie?

Letos se gastronomie otřese v základech! Přichází úplně nové chutě i suroviny. A k tomu taky funkční potraviny, biohacking nebo požitkářství bez výčitek. Vítejte v roce 2025!

Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!

Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!

Čím jsou níž venkovní teploty, tím spíš přibývají důvody uvařit si něco, co má grády. Pikantní recepty jsou totiž přesně to, co vás v zimě zahřeje i potěší jako máloco…

Užijte si Velikonoce s lehkostí

Užijte si Velikonoce s lehkostí

Když nemusíte tradice, a přesto si chcete nakonec na Velikonoce dopřát něco dobrého i nadechnout se jara, zkuste si je poskládat po svém. Třeba jako cukrář Josef Maršálek.

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!

Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...

Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!

Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!

Jsou zlatavé, voňavé a silné. A v zimě je milujeme ve velkém! Čisté základní vývary jsou právě v chladných měsících lepší než měkounká deka na zahřátí. A co se vaření s vývary...

Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!

Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!

Znáte naši lektorku Miluši Makó? V pražském Florentinu vede zero waste restauraci Green Table, ale v kuchyni, kde se neplýtvalo, doslova vyrůstala. Dnes krásně propojuje tipy,...

Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!

Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!

Těšíte se na Havelské, nebo na to Svatomartinské? Tradice posvícení se vrací a vždycky u toho hraje zásadní roli jídlo. A přestože všichni milujeme menu plné koláčů, hutných...

Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…

Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…

Rohlík se salámem? Dávno ne. Svačiny do školy i do práce můžou být naprostým gurmánským požitkem. Plné chutí, barev a bohaté na živiny, abyste vy nebo děti měli celý den dost...

Martina Kynstlerová: Ta, co peče pěkně boubelatě!

Martina Kynstlerová: Ta, co peče pěkně boubelatě!

Ještě nedávno ji u nás nikdo neznal. Dneska Martinu Kynstlerovou jen málokdo mine bez povšimnutí a všichni mluví o jejím vítězství ve známé televizní soutěži Peče celá země....

Sladké je znovu sexy

Sladké je znovu sexy

Celé roky jsme se drželi zpátky a říkali, že „na sladké úplně nejsme“. Sladké byl hřích! Ale… už je zase zpátky na výsluní. Už zase pečeme a mlsáme, plníme Instagram fotkami...

Sváteční dort  našeho lektora Pepy Maršálka

Sváteční dort našeho lektora Pepy Maršálka

Kávovo-čokoládový dort, zdobený čerstvým ovocem, jako skvělá inspirace pro slavnostní příležitosti, podle mága cukrářského řemesla Pepy Maršálka. Vypadá exkluzivně, ale je to...

Hodnocení Gourmet Academy