Blog
Jarní detox na talíři: únavu zkrotíte i skvělým jídlem!
I když se na něj těšíme a doslova hltáme první sluneční paprsky, nadělí nám začínající roční období také pověstnou jarní únavu. Dobrá zpráva je, že na ni kromě jiného funguje i...
Kulinární trendy 2025: čím teď žije gastronomie?
Letos se gastronomie otřese v základech! Přichází úplně nové chutě i suroviny. A k tomu taky funkční potraviny, biohacking nebo požitkářství bez výčitek. Vítejte v roce 2025!
Pálivé & pikantní: vařte tak, abyste se zahřáli!
Čím jsou níž venkovní teploty, tím spíš přibývají důvody uvařit si něco, co má grády. Pikantní recepty jsou totiž přesně to, co vás v zimě zahřeje i potěší jako máloco…
Užijte si Velikonoce s lehkostí
Když nemusíte tradice, a přesto si chcete nakonec na Velikonoce dopřát něco dobrého i nadechnout se jara, zkuste si je poskládat po svém. Třeba jako cukrář Josef Maršálek.
Zkuste domácí valentýnskou večeři plnou afrodiziak!
Sexy valentýnskou večeři plnou afrodiziakálních surovin můžete připravit z naprosto jednoduchých surovin. Šéfkuchař Ondřej Hutnik, spoluautor erotické kuchařky Uvař mi lásku,...
Vývary: zimní „must have“ pro zdraví i chuť jídel!
Jsou zlatavé, voňavé a silné. A v zimě je milujeme ve velkém! Čisté základní vývary jsou právě v chladných měsících lepší než měkounká deka na zahřátí. A co se vaření s vývary...
Přestat plýtvat? 8 zero waste kroků, které využijete i ve své kuchyni!
Znáte naši lektorku Miluši Makó? V pražském Florentinu vede zero waste restauraci Green Table, ale v kuchyni, kde se neplýtvalo, doslova vyrůstala. Dnes krásně propojuje tipy,...
Moderní posvícení: polévky, kachna i koláčky v novém podání!
Těšíte se na Havelské, nebo na to Svatomartinské? Tradice posvícení se vrací a vždycky u toho hraje zásadní roli jídlo. A přestože všichni milujeme menu plné koláčů, hutných...
Svačina! Luxusní snacky do školy pro děti i pro vás do práce…
Rohlík se salámem? Dávno ne. Svačiny do školy i do práce můžou být naprostým gurmánským požitkem. Plné chutí, barev a bohaté na živiny, abyste vy nebo děti měli celý den dost...
Martina Kynstlerová: Ta, co peče pěkně boubelatě!
Ještě nedávno ji u nás nikdo neznal. Dneska Martinu Kynstlerovou jen málokdo mine bez povšimnutí a všichni mluví o jejím vítězství ve známé televizní soutěži Peče celá země....
Sladké je znovu sexy
Celé roky jsme se drželi zpátky a říkali, že „na sladké úplně nejsme“. Sladké byl hřích! Ale… už je zase zpátky na výsluní. Už zase pečeme a mlsáme, plníme Instagram fotkami...
Sváteční dort našeho lektora Pepy Maršálka
Kávovo-čokoládový dort, zdobený čerstvým ovocem, jako skvělá inspirace pro slavnostní příležitosti, podle mága cukrářského řemesla Pepy Maršálka. Vypadá exkluzivně, ale je to...