Marek Fichtner

Určitě ho znáte jako jednoho z porotců v televizní show MasterChef Česko, kde v letech 2015 a 2016 pomáhal najít ty největší talenty mezi českými amatérskými kuchaři. Od té doby už ale pár let uplynulo a šéfkuchař Marek Fichtner se ve své kariéře posunul zase o hezký kus dál?!

Marek Fichtner vařením žije snad odjakživa a svůj profesní život naplnil bohatou sbírkou zkušeností, které nikdy neměly daleko k dobrodružství. Možná i proto je jeho vaření vždycky o trochu jiné, vždycky o kousek víc inovativní nebo překvapující. Vychází zásadně z lokálních surovin a dokáže je spojit v kombinacích a chutích, které vám vyrazí dech. Nepotřebuje složité recepty, ale ctí nápaditost, ke které „přičichl“ během svých cest za zkušenostmi.

Hned brzy po škole odešel do Německa, tam se také poprvé ocitl jako kuchař na obří výletní lodi, aby o dalších pár let později šéfoval kuchyni jedné z těch, co brázdí prosluněný Karibik. Od roku 2005 vařil v Saúdské Arábii, kde pokořil hned dvě velké profesní výzvy. Okusil, jaké to je přichystat menu pro saúdského krále a jak náročné je připravit hostinu pro neuvěřitelných 4000 hostů! Svou kuchařskou pouť obohatil i o stáž v nejlepší restauraci světa, Noma v Kodani, zkušenosti nabíral také ve Švýcarsku, a když se potom vrátil do Čech, pozvedl kuchyni pražského hotelu Kempinski a restauraci Le Grill mezi ty nejvyhlášenější u nás. Dlouhé roky bylo jeho jméno spojované s kuchyní v pětihvězdičkovém Augustine Restaurant na Malé Straně, kde se svým týmem opět kladl důraz na lokální a sezónní suroviny. Ale letos v létě se rozhodl pro další velký krok – a odešel do úplně nové restaurace!

Jmenuje se Červený jelen a je mezi pražskými restauracemi rozhodně unikátní. Spojuje vlastně dva koncepty v jednom a Marek Fichtner o ní mluví jako o moderní oáze pospolitosti: „Tvoří ji prostor bývalé banky, kde máme koncept OHEŃ a PIVO a potom bývalý Trezor, kde najdete koncept a la cart restaurace. K tomu nabízíme unikátní banketové prostory v historických saloncích z období První republiky,“ vypočítává. A pravda je, že už samotné prostory jsou fantastické, nachází se ve starém barokním paláci uprostřed centra, a přesto byste jen těžko hledali klidnější místo. Tady čas plyne jinak, vládne tam pohoda, okouzlí vás nadčasový interiér s kubistickými prvky a hlavně vás dostane Marek Fichtner a jeho jedinečný přístup k surovinám i pokora ke kuchařské tradici, které se tu ve všem dokonale odrážejí. To vše vám Marek rád samozřejmě předá i na svých kurzech u nás, v Gourmet Academy! Už jste si vybrali?

Přehled termínů
Kurz
Datum
Čas
Cena

Kurz:

Marek Fichtner vaří Comfort Food

Datum:

12.12.2019

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

Marek Fichtner vaří Comfort Food

Datum:

16.1.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

TOP gastronomie s Markem Fichtnerem

Datum:

18.2.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

TOP gastronomie s Markem Fichtnerem

Datum:

19.3.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

Velké jarní chřestování

Datum:

22.4.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

Velké jarní chřestování

Datum:

26.5.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

Kurz vaření pro muže

Datum:

24.6.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Kurz:

Letní menu all inclusive

Datum:

9.7.2020

Čas:

16:30

Cena:

4 400,-

Detail Koupit

Řekli o nás

:
Tomáš Hlúch: Marek je fakt profík, byla to pecka!
:
Marek Fichtner: Skvěle navržené menu, krásné prostředí, dokonale čerstvé ingredience a dobrý kolektiv lidí! To jsou první slova mé ženy, která kurz dostala jako dárek. Prvotní obavy vystřídalo nadšení, radost a veliký respekt panu Fichtnerovi. Nyní už vím, co jí nadělí ježíšek pod stromeček... :D
Marek Fichtner: Pan Marek Fichtner byl skvělý, při vaření panovala báječná atmosféra ve společnosti příjemných lidí, naučili jsme se nové postupy a malé vychytávky, které určitě vyzkouším i doma. Děkuji za příjemně strávený večer. Radka
Marek Fichtner: Výborný lektor, velmi dobré jídlo, vynikající kurz. Rádi k panu Fichtnerovi přijdeme znovu. J. Jůzová