Edita Paulusová
Devět let pracovala v síti Ambiente, nejprve v pozici cukrářky v La Degustation Bohême Bourgeoise, potom v pozici šéfcukrářky Café Savoy. Tady získala ocenění za své moderně pojaté klasické dezerty i luxusní dorty. Ale chtěla jít dál. I proto se od roku 2016 plně věnuje svému vlastnímu cukrářskému ateliéru a foodstylingu pro fotografie do časopisů. A samozřejmě, kromě toho ji můžete potkat i u nás, na kurzech pečení Gourmet Academy!
Největší vášní Edity Paulusové je čokoláda. U importérů si osobně vybírá tu nejkvalitnější, ochutnává ji, testuje její aroma a fantasticky ji kombinuje s ovocem či jádrovinami a alkoholem. Do sladkých tajů čokolády ji zasvěcovali ti nejlepší. Roky jezdila na odborné stáže, jejími velkými inspirátory se stali například španělský cukrář Jord Bordas, italský mistr Riccardo Magni Professional pattisserie and chocolate chef ICAM, nebo fenomenální francouzský čokolatier Christophe Domange. Mimochodem, právě Francii považuje Edita Paulusová za cukrářskou Mekku. Francouzi podle ní totiž zvládli zásadní věc: šetřit cukrem i tukem, a přesto vykouzlit dezerty, které vám vezmou dech.
Nemá ráda barviva, chemii. Proto u ní také nikdy nenajdete tak populární potahované zářivé dorty. Pokud byste šli na kurz pečení dortů, které dělá Edita Paulusová, viděli byste, že mají úplně jednoduchý design vycházející z posledních trendů vysokého cukrářského umění. Skrývají ovšem ty nejluxusnější ingredience a úplný ohňostroj chutí! Kvalitní a luxusní ingredience mimochodem používá u každého pečení. Jejím největším zadostiučiněním totiž je, když ví, že její dezerty opravdu chutnají. Proto se naučila i „obyčejnou“ bábovku proměnit na dokonalý sladký požitek. A i té „obyčejné“ bábovce věnuje dostatek času a poctivé práce.
Edita Paulusová se navíc nebojí experimentovat, baví ji bezlepkové recepty a zkouší kombinovat druhy mouky, aby dosáhla perfektního dezertu, který je pokaždé v něčem nový a jedinečný.
Na jejích kurzech v Gourmet Academy se navíc přesvědčíte, že geniální dezerty může vytvořit i úplný začátečník. Její postupy jsou totiž srozumitelné a prověřené!

Kurz:
Odpalte to (těsto)!
Datum:
7.2.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-
Kurz:
Sladce křehké tartaletky
Datum:
14.2.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-
Kurz:
Boží bábovky!
Datum:
20.3.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-
Kurz:
Jarní pečení s nádechem Velikonoc
Datum:
21.3.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-
Kurz:
ROLÁDOVÝ ROCK & ROLL
Datum:
10.4.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-
Kurz:
Tajemství kynutého těsta
Datum:
9.5.2021
Čas:
10:30
Cena:
3 900,-